Şölen için Trabzon’dan 8 ton hamsinin yanı sıra, 850 Trabzon Ekmeği ile meşhur beton helva getirildi. Trabzon’un meşhur horonu ile Mardin’in halayı eşliğinde Kızıltepe Otogar meydanında bir araya gelen Mardin ve Trabzonlular, Sinan Yılmaz’ın türküleriyle de adeta kendinden geçti.
 
Trabzon-Mardin Kardeşliği


 
Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin Mardin Kızıltepe Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği “Hamsi Şöleni” renkli görüntülere sahne olduğu gibi ülke genelinde de bir hayli ses getirdi. Kızıltepe’de coşkuyla karşılanan Trabzon Heyetine ilk günden itibaren Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş, Mardin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın, Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Şerif Öter, Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir büyük ilgi gösterdi. Festivale ayrıca İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi, Trabzon’dan kamu kurum ve STK temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın sunuculuğunu Ortahisar Belediyesi personellerinden Canan Kalaycı yaptı.
 
Kızıltepe Meydanı Doldu Taştı


 
Festival öncesi Kızıltepe Belediyesi önünde düzenlenen törenle engelli vatandaşlara araç gereç dağıtımı yapıldı. Dağıtımın ardından Mardin Kızıltepe Trabzonspor Derneği’nin açılış töreni gerçekleşti. Buradan Kızıltepe Otogarı Meydanı’nda hazırlanan şenlik alanına geçildi. Alanda, Fotoğraf Sergisi ve Hamsi Şöleni düzenlendi. Trabzon’dan getirilen hamsiler pişirilerek halka ikram edildi. Büyük coşku içinde geçen şenlikte protokol konuşmalarının ardından müzik dinletileri ve halkoyunları gösterileri düzenlendi. Ardından da sahneyi Trabzon’un son dönemde yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri olan Sinan Yılmaz aldı. Yılmaz, yaklaşık 25 bin kişinin doldurduğu alanda muhteşem bir konser verdi.
 
Derik’te Hüzün Ve Gözyaşı


 
Trabzon’dan gelen 70 kişilik heyet geçtiğimiz yıl hain saldırı sonucu şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün görev yaptığı hükümet konağını da ziyaret ederek Derik kaymakamı Hakan Kafkas’tan bilgiler aldı. Heyetle yakından ilgilenen Kafkas, başta proje koordinatörü Ahmet Külekçi olmak üzere tüm Trabzon heyetine teşekkür ederek “ Fatih kardeşimiz burada çok güzel hizmetler yaptı. Bizlerde onun izinden gidiyoruz. Güzel  hizmetler yapmak için buradayız. Hepinize teşekkür ediyorum. Fatih Kardeşimize sahip çıktınız. Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu. Burada şehit  Kaymakam Safitürk’e dualar eden Trabzon heyetinin zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
 
Kardeşiz, Biriz, Beraberiz


 
Heyet ziyaretin ardından Mardin’e geçerek tarihi şehri gezdi. Burada meşhur Mardin evlerini, tarihi sokaklarını gezerek bilgiler alan heyete Kaymakamlık personeli Ahmet Doğan eşlik etti. Güzel anılarla Mardin’den ayrılan Trabzon heyetini bir an olsun yalnız bırakmayan Mardin Kızıltepeliler, “Kardeşiz, Biriz, Beraberiz. Bu birlikteliğimiz bundan sonrada devam edecek.” Diyerek iyi dileklerle uğurladılar.
Ömer ALTUNTAŞ
 
Editör: TE Bilisim