Trabzonspor Beste Yarışması'na meclisten onay çıktı

AK Partili Meclis üyesi Ufuk Hoş'un yarışma jürisinde belediye meclisini temsil edecek jüri üyelerinin olması gerektiğiyle ilgili önergesi de oybirliğiyle kabul edildi. Kabul edilen önergeye göre; AK Parti'den Nusret Onur, CHP'den Ömer Dayı, MHP'den Ayşe Kabadayı ve İYİ Parti'den de Berrin Erkuloğlu yarışma jürisine katıldı.  

Yarışma jürisi son değişikliklerin kabul edilmesiyle birlikte şu isimlerden oluştu: Saadettin Önsel (Koordinatör), Mustafa Güler (TRT Trabzon Radyosu Yayın Şefi), Emine Yıldız (TRT Gençlik Korosu Şefi), Melek Özcan (Müzik öğretmeni), İhsan Eyüpoğlu (TRT Bölge Sanatçısı), Cevat Ocak (spor yazarı), Süleyman Atal (Trabzonspor Eski Yönetim Kurulu Üyesi), Özlem Aydın (Trabzon Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi), Ali Kemal Denizci (Trabzonspor eski futbolcusu), Serdar Bali (Trabzonspor eski futbolcusu), Ulaş Özdemir (Trabzonspor Basın Koordinatörü), Mahir Pak (Büyükşehir Bando Takımı Şefi), Ömer Sağıroğlu (Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi), Nusret Onur (AK Parti Meclis Üyesi), Ömer Dayı (CHP Meclis Üyesi), Ayşe Kabadayı (MHP Meclis Üyesi), Berrin Erkuloğlu (İYİ Parti Meclis Üyesi).  

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin'in önerisiyle üçüncüye verilecek ödül 8 bin TL'den, 10 bin TL'ye çıkarıldı. 

Yarışmada birinciye 30.000 TL, ikinciye 15.000 TL ve üçüncüye de 10.000 TL para ödülü verilecek. Yarışmada 4.,5. ve 6. olanlara ise mansion ödülü olarak 2.000 TL verilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, (0462) 231 90 58 nolu telefondan bilgi alabilirler. 

Yarışmaya müracaatlar 25 Kasım- 16 Aralık 2019 tarihleri arasında Ortahisar Belediyesi'nin Trabzon Tarih Müzesi'ne yapılabilecek. Yarışmanın finali 16 Ocak 2020 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 18.00'da taraftar gruplarının katılımıyla gerçekleştirilecek. Finale kalan 6 eser, TRT Çok Sesli Korosu tarafından seslendirilecek.

"Amacımız en güzeli yakalamak"

Yarışmayla ilgili düşüncelerini dile getiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, beste yarışmasındaki amaçlarının en güzel eseri yakalamak olduğuna dikkat çekerek, "Buradaki kastımız çok güzel bir eseri yakalamak ama bunu şimdiden öngörmek mümkün değil. Umarız en üst düzeyde kaliteli eserler ortaya çıkar. Amacımız bunu kalıcı hale getirip, Trabzonspor sevgisini yaşatarak devam ettirmek. Onu amaçlıyoruz. Umarız, Trabzonspor'umuza layık bir eser ortaya çıkar." sözlerine yer verdi. 
 
Editör: TE Bilisim