Çok sayıda sanatseverin katıldığı imza gününe Trabzonlu gazetecilerde yoğun ilgi gösterdi. TİSAD Başkanı Murat Çavga, Trabzon Yeşilay Derneği Başkanı Köksal Boz, TGC Eski Başkanı Taka Gazetesi yayın Yönetmeni Yusuf Turgut, 61saat.com İmtiyaz Sahibi ve TGC Yönetim Kurulu Danışmanı Erhan Esaspehlivan, Taka Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Zeki Sancak ve çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Yusuf Turgut, ‘Sadi kardeşim hem gazetecilik, hem radyo programcılığı hem TV programcılığı yapmanın yanı sıra birde önemli eserlere imza atıyor. Kendisini ve onun en büyük destekçisi olan eşini tebrik ediyorum’ dedi. 3. Kitabını imzalamanın mutluluğunu yaşayan Sadi Karakaş’ta imza gününe katılarak kendisini onurlandıran tüm davetlilere teşekkür etti. 

‘ Şair’in Ş Harfindeki Kancanın

 Felsefe konusunda uzun yıllar nedendir bilmiyorum ama yoğun bir araştırma, yapıyorum. Kitaplar kaynaklar okuyorum. Antik çağdan bu yana birçok felsefi düşünürü okudum. Birçok fikir edindim ama analiz etme şansım olmadı kendimce. ?Geçen yıl buna karar vermiştim yazmam lazım diye. Yazmaya başladım, yazdıkça birikti ve artık kitaba dökmem gerektiğini düşündüm.  Şiir benim bir tutkum. 30 yılı aşkındır şiir yazıyorum. Çok büyük üstadlar var, insanların kendilerine şair demesi, felsefe yazıyorum diye filozof demesi. Aslında filozofun temel karşılığı soru sorma yeteceği en üst düzeyde olan kişiye filozof derler. 

Ama Bunu herkes farklı bilir filozofu her şeyini bilen olarak bilirler genelde. Soru sorma zekasıdır felsefe ile uğraşmak.  Ben her zaman söylüyorum bir kez daha söyleyeyim, kesinlikle şairlik iddiam yok, şair olmak için çok bir çalışmam var. Şair olmaya adayım. Belki şairin ş harfinin çengelini oluşturan noktalardan birisiyim. Şair kelimesine layık olmak. Çok büyük derinlik isteyen bir. Belki ben başarabilirim, belki başaramam. Ama bu uğurda emek. Vermeye devam edeceğim. Katılımcılara tekrar teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından Karakaş şiir kitabını okur severleri için imzaladı.
Editör: TE Bilisim