Ev hanımı iken 2004 yılında Halk eğitim merkezlerinde katıldığı kurslar ile resim çizmeye başlayan Kuloğlu uluslararası birçok sergiye katıldıktan sonra ilk kişisel sergisini açtı. Kuloğlu sergide yaptığı açıklamada; “Resim yaşamımın bir parçası oldu” dedi. 

Bu Sergi 5 Yılın Ürünü

25 Tablodan oluşan ilk kişisel sergisini açan ev hanımı iken 2004 yılında resim çizmeye başlayan Semra Kuloğlu yaptığı açıklamada çeşitli kurslara gittiğini belirterek; “Ben aslında ev hanımıyım çeşitli kurslara gittim. İlkokulda lisede yeteneğim vardı ama bu kadar olduğunu bilmiyordum. Halk eğitimin kurslarına gittim. Desenler falan yaptım hocam bir de tablo dene dedi. 

Kendimi başarılı bulunca devam ettim. Bu sergi 5 yılın ürünü. Bu topraklarda yaşamış biri olarak öğrendiklerimi, birikimlerimi izlenimlerimi anlatmak ve paylaşmak için resim sanatına yöneldim. Birçok denemem ve araştırmalarımdan sonra resim yapmak yaşamımın bir parçası oldu. Bu oluşum sürecinde yöremizin bağımlılık yapan yaylalarını, derelerini, bitki örtüsünü ve bitmek bilmeyen coşkusunu işlemek benim için büyük bir zevkti”  diye konuştu.

Sanat İlaç Oluyor

Femin Art Uluslar arası Sanat Derneği başkanı Şükran Üstün, Kuloğlu’nun il kişisel sergisinde yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Semra hanım bizim bir üyemiz. Yurt dışında uluslararası bir çok sergi yaptık. İlk kişisel sergisi ve çok heyecanlı. Gerçektende çok emek verdi. Özümüzden, doğadan, Trabzon’dan, yaylalardan çalışmaları var. hepsi birbirinden güzel. Sanatın gücü burada çok olumsuz şeylerle karşılaşıyoruz bu sanat bunlara ilaç oluyor.”

SONAY ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim