İnternet üzerinden ulaşamayacağımız çok değerli ve ender bilgilerin saklı tutulduğu kütüphaneler araştırmacıları ağırlamaya devam ediyor. Fatih'te hali hazırda çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 21 tane kütüphane bulunuyor. 
Fatih Belediyesi tarafındna ilçeye kazandırılacak yaklaşık 60 bin kitap kapasiteli 4 yeni kütüphane, araştırmak, okumak ve farklı bilgilere ulaşmak isteyenlere hizmet etmenin yanında; öğrencilerin ders çalışmalarını, bilgisayar kullanmalarını, internete ulaşmalarını, araştırmalar yapmalarını ve sosyalleşmelerini sağlayacak. 

Süleymaniye Kütüphanesi 

Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından uygulama çalışmalarına tüm hızıyla devam edilen Süleymaniye Kütüphanesi ve Etüt Merkezi tamamlanmak üzere. Üç farklı bloktan oluşan yapıda; inşaat çalışmaları tamamlandı. Dış cephe çalışmaları devam eden yapının kısa süre sonra faaliyete başlaması planlanıyor.
 
Dervişali Semt Konağı Kütüphanesi

Fatih Belediyesi tarafından hizmet vermekte olan Dervişali Semt Konağı'nın çatı katındaki kütüphane öğrencilerin hem ders çalışabileceği, hem de keyifli zamanlar geçirebileceği bir mekan olarak tasarlandı. 7 bin 500 kitap kapasiteli ve yaklaşık 350 metrekarelik kütüphane etüt, bilgisayar, kitap kafe ve çalışma alanıyla 76 kişiye aynı anda hizmet verebilecek. 

Vani Dergahı Kütüphanesi

Seyit Ömer Mahallesi Vani Dergahı Sokağı'ndaki Vani Dergahı Bilgi Evi'nin çatı katında tasarlanan proje, bölgedeki insanların ve özellikle gençlerin kaliteli vakit geçirebilecekleri, aynı zamanda ders çalışıp kitap okuyabilecekleri, bölgedeki öğrencilerin bilgi alışverişi yapabileceği bir mekan olarak tasarlandı. Bilgi evi; etüt alanı, bilgisayar, kafe alanı gibi ortak mekanları olan 55 kişi kapasiteli, toplam 370 metrekare alandan oluşmaktadır. Kitap kapasitesi 7 bin 500 adet.
 
Editör: TE Bilisim