Yarışmaya seçilen filmler; İstanbul-Trabzon Federasyonu Genel Başkanı ve Festival Başkanı Dursun ÇAĞLAYAN; Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan derneği Başkanı ve aynı zamanda Festival Danışma Kurulu Başkanı Asım Aykan, Festival Direktörü Ruhi Semiz, Festival Genel Koordinatörü İlhan Kantoğlu, Festival yönetcilerinden Orhan Cihan ile Festival Yürütme ve Denetleme Kurulu Üyesi  ve Basın Sözcüsü Fedai ÇAKIR’ın katılımı ile basın toplantısı düzenlendi. Basın sözcüsü Yazar Yönetmen Fedai Çakır; “B M CDu sene ilk olmamıza rağmen oldukça fazla müracaat oldu. Özellikler Ulusal Uzun metraj kategorisinde bu kadar yoğun müracaat beklemiyorduk. Festival yönetimi olarak bu ilgi bizleri mutlu etti. Trabzon ve bölge halkı çok şanslı çünkü birbirinden güzel filmler, ödüllere doymayan filmleri izleme şansı yakalayacaklar. 14 Film Ulusal Uzun Metraj, 8 Uluslararası Uzun metraj, 12 Ulusal Belgesel Film ile 20 Ulusal kısa film yarışacak. Ayrıca Dünya sinemasından 12 önemli filmde festival katılımcılarına seçki film olarak sinema salonlarında olacak.”dedi.

Her Yıl Gelişmeler Yaşanacak

Festival Başkanları Dursun Çağlayan ve Asım Aykan; bütün katılımcılara teşekkür ederek ‘’Festivale gösterilen ilgi bizlerin doğru adım attığımızı ve sanat adına gelecek vaad eden bir festival olacağının işaretidir. Yarışacak filmler ve nakdi ödüller ile Türk sinemasına her geçen yıl desteğimiz ve katkımız artacaktır” diyerek, her geçen yıl Trabzon’da kültür ve sanat adına çok ciddi gelişmeler ve sanat adına alt yapı yatırımlarının olacağının altını çizdi.

Ulusal – Uzun Metrajlı Yarışmaya Kalan Filmler

Rüya - Yönetmen Derviş Zaim, Kalandar Soğuğu - Yönetmen Mustafa Kara, Mavi Bisiklet Yönetmen Ümit Köreken, Rauf - Yönetmen Barış Kaya ve Soner Caner, Mezarcı - Yönetmen Talip Karamahmutoğlu, Son Kuşlar - Yönetmen Bedir Afşin, Kasap Havası - Yönetmen Çiğdem Sezgin, Mor Ufuklar - Yönetmen Olgun Özdemi, Genç Pehlivanlar - Yönetmen Mete Gümürhan
Eşik - Yönetmen Erkan Tahhuşoğlu ve Ayhan Salar, Bütün Saadetler Mümkündür -Yönetmen Selma Kılıçaslan, Memleket -Yönetmen Murat Saraçoğlu’nun, Bulutların Ardında - Yönetmen Kaan Atilla Taşkın ve Aşık - Yönetmen Bilal Babaoğlu’nun filmi.

Uluslararası Uzun Metrajlı Yarışmaya Kalan Filmler

Azerbaycan’dan Kırmızı Bahçe (Red Garden) - Yönetmen Mirbala Salimli,  İtalya’dan Çılgın Kardeşler (Babylon Sisters) - Yönetmen Gigi Roccati, Kosova’dan Genç Bayan (Zonjusha) - Yönetmen Genc Berisha İtalya’dan Nerede Olursan Ol (Ovunque Tu Sarai - Yönetmen Roberto Capucci
Azerbaycan’dan Ders (Lesson) - Yönetmen Rafig Aliyev ve Javid Tevekkul, Lübnan’dan Dağların Ötesinde (Tramontane) - Yönetmen Vatche Boulghourjian Moğolistan’dan Kartal Avcısı Kız (The Eagle Huntress) -Yönetmen Otto Bell vKosova’dan Babam (Babai) - Yönetmen Visar Morina şeklinde açıklandı. Yine festivalde; festival boyunca gösteride yer alacak seçki filmler, ulusal – kısa metrajlı yarışmaya kalan filmler ulusal – belgesel filmlerinde yarışmaya kalanlar de açıklandı. 
 
Editör: TE Bilisim