TDF Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, “Bizler TDF yönetim kurulu ve üye derneklerimiz olarak, Trabzon’umuzu en üst düzeyde temsil etme  gayreti içerisindeyiz. Bu senede 3-6 Ekim 2019 tarihlerinde Trabzon’umuzun Fethinin 558. Yıldönümü münasebetiyle, 11.Trabzon günlerinde, Yenikapı’da olacağız. Resmi açılışımız 4 Ekim Cuma saat 17.30 olarak planladık. Açılışımızda da Trabzon’umuzun tüm değerlerini bir araya getireceğiz” dedi.

Daha Güçlü Bir Şehir


Başkan Şatıroğlu şöyle devam etti, “Trabzonlu Sanat, Spor, Siyaset, STK, İş Dünyasıyla ve hemşerilerimizle el ele verip daha güçlü bir Trabzon vurgusu yapmak istiyoruz. İlimizin tarihsel derinliğini, Türkiye’miz için güçlü duruşunu göstermek gayretindeyiz. Fatih’in Fethettiği bir ilin, Yavuz’un yönettiği toprakların, Kanuni gibi muhteşem bir padişahın doğduğu kadim kentin mensupları olarak, toplumun tüm katmanlarına bu tarihi birikimi aktarabilmeliyiz. Neden Türkiye’nin çimentosuyuz dediğimizin daha iyi anlaşılmasını sağlamak istiyoruz. Milli hassasiyetlerimizin nerelerden süzülüp geldiğini hem yeni nesillere hem de kamuoyuna daha iyi hissettirme azmindeyiz” dedi.

Kabinede Dört Bakanımızla Gururlanıyoruz

Kültürel birikimlerimizi, mümkün olduğunca daha çok yönleriyle sergileyeceğiz diyen Başkan Şatıroğlu, “Tarih müzemizle, bakır, telkâri, altın işlemeciliğimiz öne çıkaran, giyim kuşam kültürümüz sergileyeceğimiz bir ortam hazırlıyoruz. Trabzon ve bölgemiz mutfağımızı ve yöresel lezzetlerimizi misafirlerimizin beğenisine sunacağız. Ayrıca hayvansal ürünleriyle de çok önemli olan Trabzon’umuzda üretilen ürünlerimizi de misafirlerimizin beğenisine sunacağız.

En büyük zenginliğimiz, yetişmiş insan kaynağımız. Onlarla gurur duyuyoruz. Türkiye’mizin üst yönetimlerinde hizmetinde olan çok büyük değerlerimiz var. Kabinede dört bakanımızla gururlanıyoruz. Bilim adamı, akademisyen, üst düzey bürokrat, siyasetçilerimiz, belediye başkanlarımız… Saymakla bitmez. Hepsini davet ediyoruz, hemşerilerimizle buluşmalarına vesile olacağız inşallah. Hemşerilerimizin de bu gururu yaşamasını arzu ediyoruz” dedi.

Yoğun Katılım Bekliyoruz

Şatıroğlu, “İş dünyasında çok kıymetli işi insanlarımız var. Bu gün birçok sektörde veya meslek grubunda söz sahibi olan, hatırı sayılı iş adamlarımız ve yöneticilerimiz bulunuyor. O kesime de dokunmak ve Yenikapı’da hemşerilerimizi onlarla da buluşturma gayretinde olacağız. Olmazsa olmazımız Trabzonspor’umuz. Yeni formalarıyla TS Club da alandaki yerini alacak. Forma satışlarını çok önemsiyoruz. Hemşerilerimizin de yoğun ilgisini bekliyoruz.  Sanat dünyamızdan, edebiyat, spor camiamızdan hemşehrilerimizle sanat-spor-tarih dolu söyleşiler paneller hazırlıyoruz. Kendisini ifade etmek isteyen genç sanatçılarımıza sahne vermeyi planlıyoruz.”


Tam Bir Şölen Havası

Şatıroğlu sözlerini şöyle tamamladı, “İlimizin yaylaları şenlikleriyle meşhurdur. Bu şenliklerin en akılda kalanlarına katılan hemşerilerimiz, bu işi tam bir şölen havasında ve otçu yürüyüşleriyle gerçekleştiriyorlar. Yenikapı’da da Kadırga’dan-Sisdağı’ndan-Honeftera’ya tüm otçu gruplarını temsilen bir şölen havasında programımız olacak. Kısacası, kültür sanattan, siyasete, kemençe horondan tarih kokan sohbetler, mutfağımızdan ağız tadı buluşmalar kadar, tam bir Trabzon Havası estireceğiz Yenikapı’da. Geçen sene sloganımız; “Komşunu da al gel” idi. Bu sene inşallah;

 “Haydi Bir Daha;  Bize Her Yer Trabzon…” diyoruz ve tüm hemşehrilerimizi ve Trabzonseverleri 3-6 ekim 2019 tarihlerinde Yenikapı’ya, 11. Trabzon Günlerine bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim