Geniş Katılım Oldu

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Asiye Karadeniz Binası'nın açılışı için düzenlenen törene, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Gökçeada Belediye Başkanı MHP'li Ünal Çetin, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile hayırsever Karadeniz ailesinin yakınları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

2 Bin 980 Metrekare Alanı Var

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, açılışı yapılan binada 261 öğrencinin eğitim alacağını belirterek "Burada görev yapan 19 öğretim elemanı vardır. Bina toplam 7 bin 250 metrekare alana oturtulmuş ve 2 bin 980 metrekare alanı olan bir okul binasıdır. Bu bina içerisinde 18 akademisyen odası, 6 idari faaliyetlerde kullanılacak oda, 17 derslik, 3 laboratuvar var. Bilgisayar odası, kütüphane, kantin ve sığınak var" dedi.

Öğrencilere Muhammed Ali Clay Örneğini Verdi

Sözlerine öğrencilere Muhammed Ali Clay örneğini vererek başlayan hayırsever işadamı Zafer Karadeniz, "Ülkelerin gelişmeleri, öğrenim kalitesiyle ve bireylerin üstün başarısıyla mümkün olacaktır. Bu açıdan ülkemizin sizlere çok ihtiyacı var. Bakınız Muhammed Ali Clay, boks yaparken dünya şampiyonluğu hedefi koydu. O zaman bir zencinin Amerika'da dünya şampiyonu olmasını herkes 'imkansız' diye geçiştirir. Ancak bu imkansız sözü, Muhammed Ali Clay'ı daha kamçılar. İmkansızı tarif eder der ki, 'İmkansız, yaşadığı dünyayı değiştirebilecek gücü kendi içinde yüreğinde hissetmek yerine, başkalarının kendisine gösterdiği dünyada yaşamayı daha kolay bulan küçük insanların ürettiği bir kelimedir' der. Ve çalışır, çabalar dünya şampiyonu olur. Bunun için yapmanız gereken tek şey, Allah'ın verdiği aklı ve bedeni gücü, iradeyi kudreti kullanmaktır" diye konuştu.

'Türkiye'nin Geleceği Aydınlık'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da eğitimin sadece ülkenin bugününe değil, geleceğine yapılan en iyi yatırım olduğunu söyledi. Eğitimden daha faydalı, daha hayırlı bir yatırım olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bugün her ilimizde en az bir devlet üniversitesi var. Bugün itibariyle 111 devlet, 65'i vakıf yüksek öğretim kurumu ve 6'sıda vakıf meslek yüksek okulu olmak üzere toplam 182 yüksek öğretim kurumumuz mevcut. Öğrenci sayımız da 7 milyon 313 bin. Bu rakamla Avrupa'da Rusya'dan sonra en fazla üniversite öğrencisine sahip ülkeyiz. Dolayısıyla Türkiye'nin geleceği nasıldır dediklerinde, sadece bir üniversite öğrenci sayısına bakın, 7 milyonun üzerinde. Sadece bu rakam dahil Türkiye'nin geleceğini aydınlık olacağını görmek için yeterlidir."

'Bu Yıl 20 Bin Öğretmenin Mülakatını Yapıyoruz'

Kendisinin Haydar Paşa Lisesi'nde 70 kişilik sınıflarda öğrenim gördüğünü kaydeden Bakan Yılmaz, "Şimdi 70 kişilik sınıf var mı? Yok. 300 binin üzerinde derslik yaptık. Büyük şehirlerimiz başta olmak üzere ikili eğitimi kaldıracağız. Yine eğitimde kaliteyi arttırmak için öğretmen başına düşen öğrenci sayısının az olması lazım. Bizim dönemimizde 560 binin üzerinde öğretmen ataması gerçekleştirdik. En büyük yatırımı öğretmene yaptık. Birçok yerde görüyorum öğretmen odalarında son 10 yılda atananlar elini kaldırsın diyorum, hemen hemen hepsi kaldırıyor. Sadece geçen yıl 50 bin atama yaptık. 50 bin rakamı küçümsenecek bir rakam değil. 

Bazı ülkelerin tüm kamu görevlilerinin toplamına eşit. Bu yıl da 20 bin öğretmenin mülakatını yapıyoruz. İnşallah yakında sonuçlar açıklanacak. Ağustostan sonrada 10 bin öğretmen alacağız. Allah nasip ederse iki yılda atadığımız öğretmen sayısı 80 bine çıkacak. İstiyoruz ki evlatlarımız daha iyi eğitim alsın. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını da 20'lerin altına düşürdük. Geçen yıl TEOG sınavı yapıldı. TEOG sınavında 120 sorudan 120'sini yapanlar Van, Muş, Şırnak, Tunceli gibi illerden çıktı. Çemişkezek'den birisi Robert Kolej'e gidebiliyorsa veya Muş'un Varto'sundan taşımalı eğitimle öğrenim gören bir kişi eğitimde en yüksek dereceye gelebiliyorsa biz fırsat eşitliğinde epey mesafe aldık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri yapılan dua ile binanın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra bina gezildi.

Bakan İsmet Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra Gökçeada Kaymakamlığında düzenlenen il brifingine katıldı. Ardından Yılmaz, Zeytinliköyde bulunan özel Gökçeada Rum İlkokulunu ziyaret edip, okulun şeref defterini imzaladı. Daha sonra Yılmaz ve beraberindekiler oradaki bir kafeteryada dibek kahvesi içip sakızlı muhallebi yedi. 
 
Editör: TE Bilisim