Üniversiteye hazırlık kurslarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Her şeyin başı eğitim" anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek bu doğrultuda bugüne kadar eğitim faaliyetlerine çok büyük destek verdiklerini söyledi. 

"Yetişmiş insan gücüne katkı sağlıyor"

Doğrudan görev alanlarıyla ilgili olmasa da üniversiteye hazırlık başta olmak üzere, meslek edindirme, kültür ve sanat kursları düzenleyerek yetişmiş insan gücüne katkı verdiklerini kaydeden Başkan Genç, "Dershanelerin kapatılmasıyla birlikte üniversiteye hazırlıkta ihtiyaçlara cevap verebilmek için kurslar düzenlemeye başladık. Kurslarımızda öğrencilerimizin her türlü eğitim materyalini kitap, defter, test, soru kitapçığı gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Fiziki mekan olarak da kurslarımız oldukça iyi durumda ve bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte... 

Kurslarımızda 43 öğretmen öğrencilerimize ders veriyor. Bunun yanında her türlü danışmanlık hizmeti vererek öğrencilerimizin ilgi alanları ve yetenekleriyle ilgili doğru tercih yapmalarına yardımcı oluyoruz. Kurslarımızdaki eğitim ve öğretim kalitesi her geçen yıl daha da artıyor. Artan tecrübelerimiz ve deneyimlerimiz sayesinde başarı çıtamızı her geçen yıl daha yükseklere taşıyoruz. Öğretmenlerimiz de nitelikli eğitim vererek büyük bir heyecan ve şevkle öğrencilerimizi üniversiteye ve hayata hazırlıyor. Başarımızın her geçen yıl artmasında onların çok büyük emeği ve alın teri var. Yetişmiş insan gücüne katkı sağlamak için eğitimi olmazsa olmazlarımız arasında görüyoruz. Hep bu anlayışla hareket ettik ve bundan sonra da imkânlarımız ölçüsünde eğitime destek olmaya devam edeceğiz. Yeter ki, ülkemizin ve şehrimizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız donanımlı, vatanını, milletini seven bireyler olarak yetişsin ve bu vatana hizmet etsin. Bu amaçla başta üniversiteye hazırlık olmak üzere, meslek edindirme, kültür ve sanat kursları düzenleyerek yetişmiş insan gücüne katkı sağlıyoruz." diye konuştu.  

Hafta İçi Ve Hafta Sonu Eğitim

Ortahisar Belediyesi'nin üniversiteye hazırlık kurslarında hafta içi öğrenci 581, hafta sonu öğrenci 167 öğrenci olmak üzere toplamda öğrenci 748 öğrenci kayıt yaptırdı. Kurslarda hafta içi 29 öğretmen, hafta sonu ise 14 öğretmen görev yapıyor.  Geçen yıl kurslara devam eden 776 öğrenciden 648'i bir lisans programına yerleşti. 

Editör: TE Bilisim