Türkiye O’nu bu filmden sonra yönetmenliğini Şadan Kamil'in üstlendiği, senaryosunu Adnan Fuat Aral'ın yazdığı 1952 yapımı Türk filminde tanıdı. İşte henüz el kadar bebekken şöhretin kapılarını aralayan dünyalar tatlısı bebek, yıllar sonra ortaya çıktı. 

Taka Gazetesi’nden Sedat Karakaya’nın ortaya çıkardığı o bebek şimdilerde Giresun merkez Hacı Miktat Mahallesi’nde yaşıyor. Şimdi 53 yaşında olan ve sadece iki filmde bebek rolü verilen İlknur Kılıç evli ve 2 çocuk annesi.  ‘O Kadın’ ve ‘İki Süngü Arasında’ adlı Türk Sinemasından tanıdığımız İlknur Kılıç, Giresun’da kızı Damla Altıntaş ile yaşadığı evde Taka Gazetesi Giresun İl Temsilcisi Sedat Karakaya’yı konuk etti. Hülya Koçyiğit ve Müşfik Kenter’in kızını canlandırması gerekirken, o dönemde erkek bebek rolünde oynatılan İlknur Kılıç sinema yıllarını anlatırken gözleri doldu.

İki Sinema Filminde Rol Aldı

İlknur Kılıç, “Hülya Koçyiğit ve Müşfik Kenter annemle babamı oynamışlar. Ben onların erkek bebeklerini canlandırmışım. Büyümüş ve kocaman adam olmuş halimi ise Aytaç Arman oynamış.9-10 aylık bebek olduğum için hatırlama şansım yok ama babam yönetmen olunca sinemada yer almışım.Alzheimer hastasıydı babam,başka bir rahatsızlığı yoktu.Eskilerin ünlü yönetmenlerinden biriydi.İşine çok özen gösteren,efendi bir kişilikti,sevilir sayılırdı.2016 yılında kaybettiğim rahmetli babam Ali Kılıç’ın Beyoğlu’nda bir film şirketi varmış. Ben dünyaya gelince babam şirketin adını İlknur Film Şirketi olarak vermiş. Ben doğduktan iki yıl sonra 1968 yılında kapatmış. Rahmetli babam yazıhanesinde benim fotoğrafımı masasının üzerine koymuş, orada fark etmişler beni. Babama dönemin yönetmenlerinden biri, ‘Bu çocuğu filmde oynatalım’ demişler ve babamda kabul edince iki filmde rol almışım. Babama ilerleyen yıllarda; ‘Baba beni neden başka filmde oynatmadın’ diye sorduğumda, ‘Bilmiyorum kızım, o zamanki aklımla iki filmde oynamana rıza gösterdim. Aslında daha açık bir ifadeyle neden devam edilmedi bende açıkçası et olarak bilmiyorum.Hem babam sinema camiasından çekildikten sonra hiçbir ünlüyü görmedim.Zaten babamın da işleri bozulmuştu, işler ters gitti, iflas etti.Aradan yine geçen yıllar  sonra babam Erol Taş’ın meşhur kahvehanesinde bazı oyuncularla hasbihal etme şansı yakalamış. Ama sinema bağlarımız tamamen koptuktan sonra 2008 yılında Giresun’a memlekete temelli dönüş yaptık” ifadelerini kullandı. 
SEDAT KARAKAYA
 
Editör: TE Bilisim