Ardanuç ilçesine bağlı Peynirli köyünde yaşayan 29 yaşındaki Temel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yaşına kadar kısmen de olsa görebildiğini ancak tedavilere rağmen gözü besleyen damarlarının kuruması sonucu görme yetisini kaybettiğini belirtti.

On beş yıldır karanlık bir dünyada yaşadığına işaret eden Temel, hayata dört elle sarıldığını ve hayallerinin peşinden koşmayı bir an olsun bırakmadığını söyledi. 

Okuyup yazmayı çok sevdiğini ve çocukluğundan itibaren en büyük hayalinin yazarlık olduğuna işaret eden Temel, "Kitap yazma fikrimi ilk görme engelli bir arkadaşıma söyledim. Hem arkadaşımın hem de ailemin desteğiyle yazmaya başladım." dedi. 

Emek verip ortaya koyduğu eserle kendini topluma yararlı hissettiğini dile getiren Temel, yazmaya devam etmek istediğini, başka kitaplar da yazmayı planladığını belirtti.

Kitabını görme engeliler için üretilen özel bir bilgisayarda 3 ayda yazdığını ve adını "Gönül Gözünle Gör Beni" koyduğunu kaydeden Temel, bilgisayar kullanmayı kendisi gibi görme engelli ağabeyinden öğrendiğini, daha sonra da İstanbul'daki bir rehabilitasyon merkezinde bilgisayar eğitimi aldığını vurguladı. 

İnsanların sadece fiziki gözle değil, gönül gözüyle de gördüğüne dikkati çeken Temel, "Ben de bu noktadan çıkışla kitabıma böyle bir isim verdim. Yazdığım kitapta görme engellilerin hayatında, karşılaştığımız zorluklardan bahsettim. Kendim ve çevremde yaşayan görme engelli kardeşlerimizin hayatından alıntılar yapıp biraz da hayal gücümü kullandım." diye konuştu.

 "Toplumun engellilere bakış açısının değişmesini istiyorum"

Engellilerin de fırsat verildiğinde her şeyi başarabileceğini vurgulayan Temel, sözlerine şöyle devam etti:

"Engelime rağmen hayata küsmedim. Pes etmeden hayata devam etmek gerekli. Toplumun engellilere bakış açısının değişmesini ve daha bilinçli olmasını istedim. İnsanlar bizlere engelliler hiçbir şey yapamaz gözüyle bakıyor. Ben bu ön yargıların ortadan kalkmasını istiyorum. Bizlerin de elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştığının bilinmesini istiyorum.” 

Diğer hayalinin de hacca gitmek olduğunu kaydeden Temel, Kur'an-ı Kerim okumayı da ağabeyinden öğrendiğini söyledi.

Temel, "Ağabeyim Hatay'da öğretmen olarak mesleğe başlayınca ben de Hatay'a gittim. Orada Kur'an kursunda yatılı olarak kaldım ve Kur'an-ı Kerim’i ezberledim. Kur'an okumak beni ruhen rahatlatıyor. İnanılmaz huzur veriyor. Engelli olmak bir şeyleri yapmaya engel değil. Allah'ın izniyle yapılmayacak bir şey yok diye düşünüyorum." diye konuştu. 

 Temel, kitap satışlarından elde edeceği parayla hacca gitmeyi amaçladığını sözlerine ekledi.
 

Editör: TE Bilisim