Giresun Belediyesi tarafından Milli Mücadele Kahramanı Milis Yarbay Topal Osman Ağa adına müze yapılacak olan tarihi evde kısmi hasar meydana gelince yıkım kararı alındı. Giresun kent merkezi Kapu Mahallesi, Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan tarihi 3 katlı binanın üçüncü katında çatlama meydana geldi.Oluşan çatlak biraz daha büyüyüp duvarın bir tarafı devrilme noktasına gelince harekete geçildi.
 
Yıkım İzni Verildi
 
Trabzon Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü her an yola düşmek üzere olan bina duvarı  nedeniyle kısmen yıkılması kararını aldı.Verilen izin ile Giresun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler etrafında güvenlik önlemi alınan binanın çevresinde de inceleme yaptı.Daha sonra belediyeden gelen iş makinaları evin hasar oluşan üçüncü katını kontrollü bir şekilde yıkarak tehlikenin önüne geçti.
 
Aksu Bu Evi Değerlendirecekti
 
Giresun Eski Belediye Başkanı olan Cumhuriyet Halk Partili Kerim Aksu döneminde Osman Ağa Müzesi yapılması kararlaştırılan binanın yıkılması olası facianın da önüne geçmiş oldu.Aksu’nun  31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde yeni projeleri arasında yer alan ve müze yapılması için uygun görülen binanın kalan iki katının ise yine değerlendirileceği kaydedildi.
SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim