Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan Oy, hobi olarak çaldığı bağlamayı sevgi evlerinde kalan çocuklara öğretmeye karar verdi.

Bunun üzerine Ünye Sabancı Sevgi Evleri'nin bir odasında hazırlanan bölümde hafta sonları 10 çocuğa eğitim vermeye başlayan Ender Oy, bir adet bağlamanın yetersiz kalması üzerine Ünye Kültür ve Musiki Derneğine başvurdu. Dernek yönetiminin 8 bağlamayla destek verdiği kursa 3 aydır devam eden çocuklar, bu sayede hem hafta sonlarını değerlendiriyor hem de müzikle sosyalleşerek özgüven kazanıyor. Ender Oy, yaptığı gönüllü işle çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.

Herkese Örnek Olmalı

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise sevgi evlerinde kalan çocukların sosyal ve kültürel faaliyetlere ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin herkese örnek olması gerektiğini kaydetti. Gönüllü öğretmen Ender Oy ile Ünye Kültür ve Musiki Derneğinin katkılarının takdire şayan olduğunu vurgulayan Güney, "Bizler istiyoruz ki çocuklarımız sosyal, kültürel, sportif olmak üzere her alanda geleceğe hazırlansınlar ve müzik, sanat da bunun en önemli ayaklarından biri. İnanıyorum ki bu çalışmaların neticesinde değerli yavrularımız çok kısa süre sonra konserler verecek ve bizler hep beraber onları dinleyeceğiz." diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim