Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün ev sahipliğindeki program; Hocalı Katliamında şehit olanlar başta olmak üzere tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu.  Programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Mustafa İsen, Ayhan Sefer Üstün, Azerbaycan Milletvekilleri Ganire Pashayeva, Sona Aliyeva, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Erenler İlçe Kaymakamı Salih Karabulut, İş- Kur İl Müdürü Tekin Kaya’nın yanında çok sayıda vatandaş katıldı.



Canlı Canlı Derileri Yüzüldü

Programın açılış konuşmasını Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yaptı. Öztürk, Hocalı’dan bahsederken duygulanmamanın mümkün olmadığını belirterek, “ Tüm dünyanın gözlerini kapadığı bu katliamda soydaşlarımız sadece vurularak öldürülmedi.  Canlı canlı derileri yüzüldü,  gözleri oyuldu, karınları deşildi. İnsanlık dışı işkenceler yapıldı.  Dünyanın gözlerini kapadığı bu katliamın acısı halen yüreklerimizde taze” dedi. Öztürk, dün Hocalı’da katliam yapanlarla 15 Temmuz’u planlayanların aynı kaptan yal içtiklerini belirterek Türk İslam dünyasının kenetlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Öztürk anıtın açılışında kendilerini yalnız bırakmayan Azerbaycanlı milletvekilleri, şairler ve misafirlere teşekkür etti.



Türk Dünyası Hizmet Madalyası

Öztürk’e konuşmasının ardından İLEMSAN Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız tarafından İLESAM Yönetim Kurulu adına İslam ve Türk Dünyasına hizmet edenlere verilen ve şimdiye kadar sadece 16 kişinin aldığı Hizmet Madalyası takdim edildi. 



Kör Ve Sağır Oldular

İLEMSAN Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, tüm dünyanın bu katliam yaparken kör ve sağır kaldığını ileri sürerek, “Bu katliamı unutmadık, unutturmayacağız. Erenler Belediyesi’nin bu anlamlı davranışı için teşekkür ediyorum” dedi.


Özgeçmişimizi Yeniledik

Azerbaycan Milletvekili Sona Aliyeva konuşmalarını yapmak üzere davet edildiğinde, davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Aliyeva, Azerbaycan için Hocalı soykırımının, çok büyük ve en acı bir tarih sayfası olduğunu söyledi. Zaman zaman Türk halkının da bu tür soykırımlarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Aliyeva, “Biz özgeçmişimizi bir kez daha yeniledik. Özgeçmişini bilmeyenin, geleceği olmaz. Doğma toprakta tek millet Türkiye. Bizlerde daima Türk halkının yanındayız. Bugün bu anıtın açılışında emeği geçenlere sonsuz minnettarlığımı bildirme…

Geçen yıl Azerbeycan’da sayın vekilim Ganiera Paşayeva ile bir programda sohbet ederken ; bende Sakarya’da hocalı anıtı yaptırmak ve orada karabağ,hocalı,Azerbaycan olmak istiyorum dediğimde siz yapın bizler herdaim yanınızdayız demişti...döndükten sonra sakarya erenler belediye başkanıma projeyi anlattığımda hiç bekletmeden çalışmalar başlattı ve hocalı parkımızı açtık...
Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..

Çeşitli ülkelerden gelen (gagavuzya,telefer,doğu türkistan,türkiye)şair ve şaire dostlarıma,ilesam genel başkanım Mehmet nuri parmaksız’a teşekkür ediyorum...
En büyük teşekkürüm sayın belediye başkanım CAVİT ÖZTÜRK’e...

Manevi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz

Hocalı programlarının düzenlenmesinde Erenler Belediyesi ile birlikte çalışarak önemli katkı sağlayan Şair ve Yazar aynı zamanda İLESAM Sakarya Temsilcisi olan Yasmin Korkut ise konuşmasında, “Hocalı Katliamı ile ilgili acılarımızı paylaşıyor ve geçmişimizin kutlu sayfalarındaki aziz şehitlerimizi yâd ediyoruz. Bu manevi sorumluluğumuzu yerine getirmede her daim yanımızda ve destekçimiz olan Erenler Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum” diyerek Nedim Saatçioğlu’nun kaleme aldığı “Türk Doğdum, Türk Öldüm” adlı şiiri okuyarak geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.
Editör: TE Bilisim