Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında kabul edilmiş olan “Ben de Buradayım, Bana Bir El Ver” adlı projesi kapsamında 3-9 Aralık Tarihleri arasında yapılan ziyarette, ülkenin eğitim sistemi ve özel eğitim uygulamaları kapsamında bilgi alışverişinde bulunuldu. 

İspanya’nın Oviedo kentine yapılan ziyaret ile ilgili konuşan Okul Müdürü Hüseyin Keleş “özel eğitim öğrencilerinin sosyal gelişim süreçlerinde toplumla kaynaşmaları için uygulanan eğitim ve kaynaştırma çalışmaları ile eğitimleri sırasında uygulanan yeni yöntem ve teknikler incelendi, farklı ve benzer yönler belirlendi. Aynı zamanda kurumumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan bir sunu ile ülkemizdeki özel eğitim uygulamaları hakkında bilgi verildi” dedi. 

“Kendi okulumuza uyarlamayı hedefledik”

Keleş, “Bu ziyaretimizde;  özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler ve onların aileleriyle yapılan çalışmaları gördük, özel eğitime gereksinim duyan öğrencilere İspanya’da ve ülkemizde uygulanan eğitimleri karşılaştırarak rasyonel bilgi ve beceriler kazandık. Bu öğrencilerin eğitimleri sırasında kullanılan materyalleri tanıyarak bunları kendi okulumuza uyarlamayı hedefledik. Bu hareketliliğe katılan personelimizin kişisel ve mesleki gelişimlerinin olumlu anlamda desteklendiği görülmüştür. Yürütmekte olduğumuz bir yıl süreli projemizin finansmanı, Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Avrupa Komisyonu tarafından sağlanmaktadır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim