Kardeşlik Projeleri Büyük İlgi Görüyor

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi arasında İçişleri Bakanlığının himayesinde başlatılan ve başarı ile devam eden kardeşlik projelerine bir yenisi daha ekleniyor. Yaşamın her alanında ortak dayanışma ve paylaşmayı hedefleyen projeler kapsamında bu kez “Doğu Karadeniz ile Güneydoğudaki kadınlar pazarda buluşarak” kardeşliğe katkı sağlayacak.


Yaşamın Her Alanında Kadın Dayanışması

Karadeniz Bölgesindeki kadınların Güneydoğu Bölgesindeki kadınlarla kaynaşmasını hedefleyen proje ile toplumsal ayrıcalığın ortadan kaldırılması hedefleniyor .Proje kapsamında  karşılıklı olarak bağ-bahçede  üretilen ürünler, yemek kültürü, kadın sorunları ve çözümleri noktasında şehir merkezlerinde stantlar açılacak toplantılar yapılacak.

Şanlıurfa-Gaziantep-Mardin


14 Ekim 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek projenin ilk ayağında Trabzon’dan 25 kadın Gaziantep-Şanlıurfa ve Mardin illerinde  hem ziyaretler gerçekleştirecek hem de “kadın pazarları” kuracaklar. Trabzon Yaşam Kadın Merkezi Derneği Başkanı Cavidan Yılmaz proje ile birlikte üretilen ürünlerin kazanca dönüştürülmesine katkı verilmesine etki edilmesi hedeflenmektedir dedi.
 
Editör: TE Bilisim