İlk olarak keçe ve mozaik atölyesini ziyaret eden Şengül Yavuz, usta öğretici Liliya Gorbatsevch’den keçe sanatı hakkında bilgi aldı. 

Kursiyerlerin keçe sanatıyla yaptıkları el işi ürünleri yakından inceleyen Bayan Yavuz, ardından beraberindekilerle birlikte keçe çalışması yaptılar. Geleneksel el sanatlarımızın yaşaması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine vurgu yapan Şengül Yavuz, tamamen doğal, tamamen geleneksel bir ürün olan keçe sanatımızı bu tarz kurslarımızla birlikte gençlerimize, çocuklarımıza ve kadınlarımıza anlatmamız gerektiğini söyledi.

 Ziyaretlerinden ötürü Şengül Yavuz’a teşekkür eden kursiyerler kendisine el işi ürünlerinden hediye ettiler. Daha sonra Usta öğretici Canan Esercan’ın resim atölyesini gezen Bayan Yavuz, burada da kursiyerler tarafından yapılan eserleri yakından inceleyerek Sanat Evi Müdürü Adnan Taç’tan kurslar hakkında bilgi aldı. Ziyarette Şengül Yavuz’a Sanatevi Müdürü Adnan Taç, Ortahisar Kaymakamının eşi Ayfer Hatipoğlu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Serpil Harput, İŞKUR Müdürü'nün eşi Nurcan Zengin eşlik etti.
 
Editör: TE Bilisim