Trabzon Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçenin en uzak yerleşim yerlerinden birisi olan Ballı Mahallesi’nde açılan bilgisayar kursu yoğun ilgi gördü. 
     
Ballı Mahallesi’ndeki okul binasında açılan kursa çevre mahallelerden gelen kursiyerler de katılıyor. Tuncay Vatan’ın kurs öğretmenliğini yaptığı kursta kursiyerlere bilgisayar kullanımının ayrıntılarının yanı sıra formatlama da öğretiliyor. 19 kursiyerin katıldığı kurs hafta içi her gün toplam 160 saat sürecek ve kurs sonucunda başarılı olan kursiyerlere belgeleri verilecek.  

Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Birol Yüksek, “ Vakfıkebir HEM olarak tam yıl, tam gün eğitim veriyoruz. Özellikle ilçe merkezimizden uzak kırsal bölgelerde kurslar açarak tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. 

Ballı mahallemiz de ilçe merkezimizden 8 kilometre uzaklıkta olan bir mahallemizdir. Amacımız merkezden uzakta olan insanlarımızın eğitim alarak bilgisayarla tanışmalarını sağlamaktır. Kurs öğretmeni Tuncay Vatan ise, “Bu tarz hizmetleri köylere taşımak istedik. Halk Eğitim Merkezimiz destek verdi. 19 öğrenicimiz katıldı ve son derece verimli bir eğitim dönemi geçirdik” diye konuştu. Ballı Ortaokulu Müdürü Mehmet Akif Sarılyıldız ve Vakfıkebir HEM Müdür Yardımcısı Mustafa Dal’da kursa gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

Tuncay HACIFETTAHOĞLU
 

Editör: TE Bilisim