Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Avrasya Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi kurumların destek verdiği programda Trabzon ilçe belediyeleri de stantları ile yöresel ürünlerini ve kültürel öğelerini tanıtma fırsatı buldu.
 
Tanıtım günlerinde ayrıca Trabzon kültür ve sanatını tanıtan stantlar 4 gün boyunca vatandaşlar tarafından gezilebilecek. Organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu, ‘Trabzon’un her yönüyle Kocaeli’ne aktı’ dedi.
 
Taka Standı Rengarenk
 
Taka Gazetesi’de her yıl düzenlenen Trabzon’un tanıtımı içerikli programlarda yer almaya özen gösteriyor. Trabzon’un kültürel, sosyal ve her açıdan tanıtımı bizler için çok önemli. Taka Gazetesi bu yılda diğer stantlardan farkı bir stand kurdu. Taka Gazetesi yazı işleri müdürü Karikatürist Harun Yavruoğlu’nun 50 karikatürden oluşan sergisi büyük beğeni topladı. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Taka Gazetesi Yayın Koordinatörü Yusuf Turgut, İcra Kurulu Başkanı Zeki Sancak ve gazetemiz çalışanlarından Şenol Şensoy’un Taka Standına gelen misafirlerle tek tek ilgilendi.
 
Standlar Göz Kamaştırdı
 
Fuarda Trabzon ilçe Belediyelerinin standları göz kamaştırdı. Her ilçe kendi yöresini fuarda tanıtma fırsatı buldu. Trabzon adeta A’dan Z’ye fuarda yerini aldı. Yöresel tatlar, kıyafetler, eşyalar, oyunlar fuarda ilgi odağı oldu. Trabzon Kocaeli’ne, Kocaeli’de adeta fuara aktı. Hemşehriler standlarda hasret giderdi. Memleket kokusunu ve duygusunu sonuna kadar aldılar.
 
Dopdolu Program
 
Mehter gösterisiyle başlayan etkinlik tanıtım filmleri gösterimiyle deva m etti. Ardından sahne alan halk oyunları gösterisi Kocaeli’ni salladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açılışını yaptığı fuar hediye takdimiyle sürdü. Protokol yaptıkları konuşmalarla iki il arasındaki bağları güçlendirdi. Akşam üzeride Trabzon ekibinin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisiyle son buldu.
Editör: TE Bilisim