Türk halk müziği sanatçısı Selçuk Balcı, iptal edilen konser için “Menajerimi arayarak, protokol baskısı var, anlayın bizi açıklamasında bulundular” diyor.

Cumhuriyet'ten Ayça Han'ın haberine göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek Malatya Şenlikleri kapsamında konser verecek olan Türk Halk Müziği sanatçısı Selçuk Balcı’nın konseri iptal edildi. 24-30 Ağustos arasında yapılacak şenliklerde Balcı 25 Ağustos’ta konser verecekti. 

Konserinin iptal edildiğini, daha önce yayımlanmış afişten, adının ve fotoğrafının çıkarılarak yeni bir afiş yapılması üzerine öğrenen Selçuk Balcı, gazetemize yaptığı açıklamada süreci şu sözlerle anlattı: Sebebini bile açıklayamadıkları bir konser iptali kararıyla karşı karşıyayız. 25 Ağustos tarihinde Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek olan festivalde ben de sahne alacaktım. Daha önceden yayımlanmış afişten adımın ve fotoğrafımın çıkarılarak yeni bir afiş yapıldığını gördüm. Bu şekilde, hiç haber verilmeden afiş yayımlanmasının etik olmadığını söylemek için yerelde konseri organize eden yetkilileri aradığımda sponsorlardan birinin çekildiği ve ödeme yapılamayacağı söylendi. Ben de bunun üzerine uçak biletlerimizin alındığını, otel rezervasyonlarının yapıldığını, kapora alındığını hatırlatarak bu aşamadan sonra konsere Malatya halkı için ücretsiz olarak çıkabileceğimi belirttim. Tekrar bir toplantı yaptıktan sonra menajerimi arayarak “Protokol baskısı var, anlayın bizi” şeklinde bir açıklama yapmışlar. Bize haber vermeden afişten adımızı çıkardıktan sonra oyalama taktikleriyle bizi yıldırıp daha sonra kamuoyuna konsere bizim kendimizin çıkmadığı şeklinde yansıtmak istedikleri açıktır.

‘Yıldırma politikası’

Daha önce, yine Malatya’da 17-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında sahne alacak Pamela’nın konseri iptal edilmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul seçiminde “Her şey çok güzel olacak” diyen Pamela’nın konserinin bu sebepten iptal edildiğini iddia etmişti.

Sanatçı Selçuk Balcı, kendi konserinin iptal edilmesindeki asıl sebebin de aynı olduğunu düşünüyor. Seçim sürecinde sosyal medya hesabından “Her şey çok güzel olacak” yazan Balcı, “İptal kararının bu sebeple alındığını çok iyi biliyorum. Bugüne kadar kimseyi ayrıştırmaksızın, siyasi söylemlerden kaçınarak yüzlerce konser vererek halkımızla buluştuk. Siyasi görüşümüzü de hiç bir zaman saklamadık. Mevcut yasaların bize tanıdığı demokratik hakkımızı kullandık ve yasal zeminde tercihimizi dile getirdik diye bu tür baskı ve yıldırma politikaları sonucu alınan iptal kararında emeği geçen herkesi kınıyorum” diyor.

Editör: TE Bilisim