Kemençeler eşliğinde kardeşlik dostluk vurgusu yapılan festivalde Sivil toplum kuruluş yöneticiler birlik beraberlik mesajları verdiler.

Köprübaşı ilçesi Köşk yaylası madur dağı eteklerinde yapılan festivalde. Yöresel sanatçılar sahne aldı .Kaval ve kemençe eşliğinde horon oynadılar.İstanbul Göktürk Trabzonlular derneğinin organize ettiği Onuncu madur dağı festivalinin sunuculuğunu Fatma Şentürk yaptı.

Yöremizin sanatçılarından Cengiz Selimoğlu, Beşköylü Adem Ekiz, Aşık Süleyman, Yakup Atalay, Nuray Aksoy, Onur Atmaca, İbrahim Sancaktar, Taner Ayar ve Kemençe üstadı Mesut Kurt sahne aldılar. Zaman zaman Kavalıyla konuklara duygulu anlar yaşatan Kaval Üstadı Nurettin kahveci büyük alkış aldı .Üst düzey güvemnlik önlemlerinin alındığı festivalde vatandaşlar terör saldırısın karşı duyarlı olmaları istendi. 

Göktürk Trabzonlular dernek başkanı Evren Sancak, İstanbul dernekler federasyonu başkanı Dursun Cağlayan, İstanbul Köprübaşılılar dernek başkanı Osman Karamehmetoğlu,Lüleburgaz Trabzonlular dernek Başkanı Siyami Aslan,  birer konuşma yaparak birlik beraberlik mesajları verdiler. Bu festivalin bir eğlence olmadığının belirterek bu festivalin birlik dayanışma etkinliğini olduğunu belirttiler.

Cumhuriyet Halk partisi Trabzon Millett vekili Haluk Pekşen’in de katıldığı  Madur dağı festivalinde bir konuşma yaparak ”İlk kez geldiğim bir yayla şenliğinde gördüğüm güzellik karşısında çok duygulandım.Doğasına dağına  yaylasına sahip çıkan ve binlerce kişiyi buraya toplayan bu topluluğa teşekkür ediyorum.
Cemal SANCAK
 
Editör: TE Bilisim