Daha önce DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından 06.12.2012 tarihinde ihale edilen ve 27 milyon TL’ye mal olan,  “Trabzon ili Araklı İlçesi Karadere Taşkın Koruma İnşaatı” işi tamamlanarak hizmete girmişti. 

Toplamda 11 köyü taşkınlardan koruyacak olan iş kapsamında, 12 572 m tek taraflı beton taşkın koruma duvarı, 6105 m taş tahkimatla sedde, 1 adet köprü, 2 adet menfez, 5 adet ıslah sekisi, 12 222 m kargir duvar imalatı, 1 adet araç geçiş köprüsü, 1 adet tensip bendi, 638 m U kanal imalatı, 2660 ferforje korkuluk ve 16 adet brit yapıldı. 

Araklı Kaymakamı Ahmet Günaydın, Belediye Başkanı Recep Çebi ve Belediye Meclis Üyesi Ekrem Reis Karadere Islah Projesi II. Etap çalışmaları kapsamında yapımına başlanan kemer köprünün çalışmalarını yerinde incelediler. 

Başkan Çebi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘’Karadere Vadisi boyunca sadece belirli aralıklarda ve işlek olmayan yerlerde çok az sayıda köprüler mevcuttu. Yolgören mahallesi ve Ayvadere Mahallesi güzergâhında Karadere Vadisinin diğer tarafında ikamet eden vatandaşlarımız hastane, okul ve diğer sosyal hizmetlerden yararlanmak için yolun uzamasından dolayı sorun yaşıyorlardı. 

Özellikle yaşlı ve hasta olan vatandaşlarımız bu hususta oldukça sıkıntı çekiyordu.  Bizlerde vaatlerimiz arasına bu projeyi ekleyerek güçlü hükümetimizin desteğiyle hayata geçirdik. 

Özellikle Araklı’da projelerimizin gerçekleşmesinde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya, Trabzon Milletvekillerimize, Trabzon Valimiz Sn. Yücel Yavuz’a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Ak Parti İl Başkanımız Sn. Haydar Revi’ye ve DSİ Bölge Müdürümüz Oğuz Kasap’a ilçe halkım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 

Editör: TE Bilisim