Halk Eğitimin dördüncüsünü düzenlediği etkinliğe Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başta olmak üzere siyaset,iş ve spor dünyasından isimler ile vatandaşlar katıldı.Kentin vitrini konumundaki  şehir meydanındaki program Ata’ya saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra başlayan programda ilk kürsü konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu yaparken,ardından Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Metin Akgüney  kürsüye geldi.

Aslen Trabzonlu olan ve göreve yakın tarihte gelen Giresun Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Salih Uzun,sözlerine her zaman yanında olan basına teşekkür ederek başladı. Müdür Uzun,  “Halk eğitim haklın içinde olduğu için yerel ve ulusal basınla işbirliği içerisinde işlerini yürütmesi, tanıtması  ve kamuoyuna duyurması gerekiyor. Bu anlamda üstlendiğiniz kutsal görev ve katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. İlk olarak 2016 yılında başlayan ve bu etkinlikle de dördüncüsünü yapacağımız merkez Halk Eğitimi Merkezi,İlçe Halk Eğitimi Merkezlerimiz,meslek eğitim okullarımız,kamu kurum ve kuruluşlarımız yaptıkları faaliyetleri vatandaşlara ulaştırmak,pratik uygulamaları göstermek,örnek eğitim çalışmalarını sunmak amacıyla öğrenme şenliği tertipledik.Yine vatandaşımızın Halk Eğitimi Merkezlerimize ve kurslarımıza olan ilgisini,alakasını artırmak, bilgilendirmek amacıyla şenlikler düzenleniyor.Bu tüm illeri kapsayan bir çalışma ve çok yoğun katılımlarla geçiyor.” İfadelerini kullandı. 

Gelsinler Halk Eğitimde Bizlerle Olsunlar

Genç ve dinamik müdür yardımcısı Seyit Ali Aca ise bugün kaybolmaya yüz tutmuş sanatlarımız olduğuna vurgu yaparak, “Kaybolmuşları hem halkımızla buluşturmak hem de yeni nesile aktarmak adına etkinliğimizi önemsiyoruz. Kültürümüze sahip çıkmak adına da çok önemli.Valiliğimiz ve Mili Eğitim Müdürlüğümüz bize bu imkanı verdi.Bu etkinlik az önce müdürümüz sayın Salih Uzun’un da dediği üzere 2016’dan  bu yana devam ediyor.Bizim Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslardaki ürünler ise sürekli olarak kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru ürünler.Halk Eğitimi Merkezi kurs çeşitliliği açısından çok ayrıcalıklı bir kurum.Herkesin kendine göre bulabileceği bir alana sahip,donanımlı bir kurum.Gelsinler bizlerle beraber olsunlar,ürünlerimizi ortaya koyalım.Bir daha ki seneye de onların ürünleriyle standımızı açalım.”şeklinde konuştu.
Sedat KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim