Ziyaret kapsamında Ortahisar İlçesi İskenderpaşa Camiinde manevi eğitimlerine devam eden gençleri ziyaret eden Boz, Yeşilay’ın faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunurken, gençlere bağımlılık yapıcı tüm maddelerden uzak durmalarını tavsiye etti. Manevi eğitimin bağımlılıkla mücadelede önemine vurgu yapan Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, “Burada Hocalarınızın eşliğinde manevi eğitimlerinizi alıyorsunuz. Temel eğitimin yanında manevi eğitimde çok önemlidir. Manevi eğitimi iyi aldığınız zaman iyiyi kötüyü güzeli çirkini daha iyi ayırt edeceksiniz. Bunların neticesinde de Allah’ın haram ve mekruh kıldığı maddelerden de uzak duracaksınız. Allah’ın zaten bunları haram yada mekruh kılması tamamen bizim sağlığımızla alakalıdır. Yüce Rabbimiz insan vücuduna zararlı her şeyden uzak durmamızı kutsal kitabımız Kuranı Kerim’de bizlere bildiriyor. Alkol, sigara, madde ve teknoloji bağımlılığı bu zararlı maddelerin başında geliyor. İyi bir manevi eğitimle de bunlardan uzak duracağınıza inancım tamdır” diye konuştu. 

“Sizler örnek olacaksınız”

Boz, gençlerin topluma örnek bireyler olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğin nesilleri sizsiniz. 2 yıl önce engel olunan 15 Temmuz hain darbe girişimi sizin gibi duyarlı gençlerle Aziz Milletimiz engel oldu. Allah sizlerden razı olsun sizlerin sayısını artırsın. Yeşilay, kötü alışkanlıkların mücadele edildiği kurumdur. Bu kötü alışkanlıklar, sigara, alkol, madde, kumar, nargile ve teknolojidir. Sizi şu anda ilgilendiren ana unsur teknoloji bağımlılığı. Teknoloji de yemek ve içmek gibi bir ihtiyaçtır. Kullanacağız ama gerektiğinde. Oyun da oynanacak, televizyon da izlenecek. Ama zamanında ve saatinde. Dışarıda kötü alışkanlıkları en iyi anlatacak ve örnek olacaklar sizin gibi gençlerdir. Kötü alışkanlıklarda mücadelede toplumun alt yapısını manevi değerler oluşturuyor. Manevi değerlerin temeli ise iyi bir İslam eğitimi almaktır. Hocalarımızdan Allah razı olsun burada manevi eğitimi alıyorsunuz. Sigaranın, alkolün, kumarın, uyuşturucunun, teknolojinin zararlarını siz anlatacaksanız. Ebeveynlerinize kötü alışkanlıklardan uzam durmalarını siz anlatacaksınız. Televizyonda maç veya bazı programlar izleyeceklerine orada geçirecekleri zamanı sizlerle geçirmesini sağlayacaksınız. Sizler örnek olursanız gelecekte kötü alışkanlıklardan uzam duran sayısı da o kadar artar. Biz de Yeşilay olarak sizlere her türlü destek vermeye hazırız.

“Zamanımızı verimli kullanmalıyız”

Boz, teknoloji bağımlılığının tehlikelerine dikkat çekerek, “Yeşilay zararlı alışkanlıklarla mücadele edilen bir yer. Teknoloji çağındayız. Teknolojiyi gerektiğinde elbette kullanacağız. Teknolojiden geri kalamayız. Ülkemizde genç nesil ve çocuklarımızın büyük bölümü teknoloji bağımlısı ve zamanlarının büyük bölümünü bu bağımlılıkla geçiriyorlar. Zamanımızı verimli kullanıp boş işlerle uğraşmayalım. Teknolojik aletleri de sadece eğitimiz ve bilgileri almak için kullanalım” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim