Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren ve yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun içinde olduğu heyet ABD’de temaslarını sürdürüyor. 

MİAMİ’deki fuara katılacak olan Trabzon heyeti, Maçkalı Hasan Koçhan’ın İstanbul Lokantasında öğle yemeği yediler. Koçhan Ziyaretle ilgili izlenimlerini TAKA Gazetesine yazdı: 

‘Trabzon Valimiz İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu, Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim, TTSO Başkanımız Suat Hacisalihoğlu, TTSO Meclis Başkanımız ve TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim kurulu başkan vekili Şadan Eren ve beraberlerinde Trabzon’dan gelen değerli meclis üyelerini Miami’nin Hollywood alanı üzerindeki lokantamızda ağırladık. Trabzon valilerimizin bizi ikinci ziyareti oldu. 

Ayrıca şu anda Valilik görevine atanan Doka Başkanı, bugünün Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da bundan 6-7 yıl kadar önce de rahmetli Recep Kızılcık valimiz ile Trabzon heyeti bizi ziyaret etmişlerdi. Tabii ki Miami’de Trabzon ismi geçtiği zaman, Trabzonlu Maçkalı olmamız sebebiyle bizleriz. Trabzon’un Miami’deki elçisi de diyebilirsiniz. Bu vesile ile yalnız Trabzon’dan değil Türkiye’den birileri de geldiğinde, Ülkemizin memleketimiz kokusunu alınacak yerdir İstanbul restaurant. 

Şehrimin güzel insanlarını en güzel şekilde ağırlamaya çalıştık. Trabzon’daymış gibi hissettirdik onları burada görmek ağırlamak benim için çok büyük gurur ve mutluluk olmuştur. Onların bana gelmesi bana Trabzon’umu buraya getirmiş kadar oldu. Sevgili Vali beyimiz ve Belediye Başkanımız beni Trabzon’a geldiğimde ziyaret etmelerini buyurdular. Şehrimin güzel insanlarına hepsine ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Bugün benim için bambaşka tarihi bir gün olmuştur. Bu arada kendi kemençemin Lokanta da olmasından dolayı gelen heyetin içerisinde bir arkadaş kemençe çalarak da kemençenin sesiyle Miami’yi inlettik.’
 
Editör: TE Bilisim