Ortahisar Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen törene;  Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül, Trabzon Şube Başkanı Mustafa Durmuş, yazarlar, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı. Mustafa Durmuş burada yaptığı açıklamada katılan herkese teşekkür etti.
 
Durmuş, “Bu toplantının büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Trabzon Türkiye’nin en gelişmiş yerel medyasına sahip. Bu durum Trabzon’da gazetecilik mesleğinin göstergesidir. Basın açısından büyük bir geçmişe sahip Trabzon’da bir basın anıtının dikilmesi olmazsa olmazdır” dedi.
 
Amacımız Kaynaşmak
 
Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül ise şu ifadeleri kullandı: “Biz her zaman şunu söylüyoruz birlik olalım beraber olalım. Anadolu Basın yayın Birliği’nin bayrağının yükseklere taşımak ve temsil etmek en önemli görevimiz. 
 
Bizim özellikle; şair, yazar, ozan her türlü insanlara teknik olarak meslek olmamız söz konusu. İnternet gazetesi, televizyon, radyoculuk üyelerimizi içerisinde var. İlk defa burada böyle bir organizasyonu ödül töreni ile bir arada gerçekleştiriyoruz.
 
Türkiye’nin  çeşitli illerinden yarışmaya katılan, dereceye giren arkadaşlarımız ile burada buluşmak çok güzel.” Ergül açıklamasında amaçlarının bir araya gelerek kaynaşmak olduğunu söyledi. 
 
Yarışmaya katılan eserler profesyonel jüri tarafından değerlendirildi. Ödül almaya hak kazanan eserler ödüllendirildi.
Editör: TE Bilisim