Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu ‘Fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması’ 190 lisenin sahne aldığı İstanbul elemeleriyle başladı.
 
Kuliste Trabzonlu yarışmacıları ziyaret eden Türk Pop müziğinin en önemli seslerinden Demet Akalın, yarışmanın 20. yıl açılışını gerçekleştirdi. Bu sene 20. sanat yılını da kutlayan Akalın sahnede Hayalet şarkısını seslendirerek öğrencilere büyük coşku yaşattı. İstanbul elemelerinde Trabzon’u bu yıl Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi temsil etti. Yarışmada Johannes Brahms'tan ''Hungarian Dance No:5''şarkısını seslendiren Trabzonlu öğrenciler büyük alkış aldı. Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, Edirne, Bursa, Sakarya, Adana, Gaziantep, Sinop, Trabzon ve İstanbul‘dan olmak üzere toplam 190 lisenin katıldığı İstanbul elemeleri, 2 gün boyunca sürdü.

190 Okul Bu Yarışmada

Müzik aşkıyla yanıp tutuşan gençler, gerçek müzik deneyimini bu sene Fizy ile yaşamaya başladılar. Fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması'nda bu yıl jürinin seçtiği finalistlere ek olarak 3 finalist daha eklenecek. İstanbul elemelerinde yer alan 190 okulun performans videoları Fizy uygulaması üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak, videolara eklenen "beğen" özelliğiyle de internet oylaması yapılacak. Ayrıca, aday grupların destekçileri, sevdikleri performansları Fizy üzerinden paylaşarak milyonlara ulaştırma fırsatı da yakalayacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye http://fizy.com/lmy adresinden ulaşmak mümkün.
 

Editör: TE Bilisim