Trabzonlu resim sanatçılarının 42 yıldan bu yana aralıksız olarak düzenledikleri geleneksel resim sergisi açıldı. Sergide, ön elemeden gecen eserler yer aldı. Trabzon Kültür ve Turizm il Müdürlüğünün Ortahisar’daki hizmet binası içinde bulunan sanat galerisinde açılan sergide, Trabzon’lu sanatçılarının birbirinden değerli tabloluları yer aldı.

Kültür ve Turizm il Müdürü Ali Ayzavoğlu, bu yılkı geleneksel serginin 15 Temmuz şehitleri anısına açıldığını vurgulayarak “Bu anlamda da serginin anlamı daha büyük oldu” dedi.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz serginin açılışını yaptı. Trabzonlu sanatçılarının 42 yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri bu sanat şöleninin Anadolu’da bir benzerinin olmadığını belirtti. 42 yıl düzenli şekilde yapılan bu sanat etkinliğinin 15 Temmuz şehitleri anısını düzenlenmesinin de Vali Yavuz, Trabzon şehrinin sanatçısı ile demokrasinin ve milli iradenin yanında olduğunu gösterdiğini belirtti.

Sergi 14 Ocak’a Kadar Açık Olacak

Trabzon’un içinde ve dışında yaşayan ressamların eserleri ile katıldığı sergide, her kategoride eserler bulunuyor. Bir ön elemeden geçen eserleri sergilenir bulan jüri heyetine de Vali Yavuz teşekkür belgesi de verdi.
 
Editör: TE Bilisim