Karadeniz Teknik Üniversitesince yürütülen ve TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen "Trabzon'da Kültürel Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz" projesi çerçevesinde ortaokul öğrencileri müzeyi ziyaret etti.

Müzedeki eserler hakkında ziyaretçilere bilgi veren TTSO Genel Sekreteri Hakan Gürhan, TTSO Özel İpekyolu Müzesi'nde birçok tarihi eser bulunduğunu belirterek, "El yazması Kur'an-ı Kerim'lerden İpekyolu ticaretinde kullanılan eşyalara kadar çok sayıda tarihi eseri bünyesinde barındıran müzemiz, Türkiye'de bir ticaret odası tarafından kurulan ilk müze olma özelliğini de taşıyor." dedi.

Proje yürütücüsü Dr. Özge İslamoğlu ise etkinlik ve gezilerle ortaokul düzeyindeki öğrencileri yaşadıkları kentteki kültürel miras hakkında bilgilendirmeyi ve bu kültürel mirası koruma bilinci kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu projeyle tarihsel süreçte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Trabzon kentinde kültürel mirasa ilişkin farkındalık oluşturularak, erken yaşlarda bu mirasın korunmasına ilişkin bilgi ve duyarlılık kazandırılacak ve böylece bu mirası kendinden sonraki nesillere ulaştırma bilincini kendinde hisseden bireyler yetiştirilecektir. Bu kapsamda Türkiye'nin en eski odalarından biri olan TTSO bünyesindeki bu müzeyi gezmenin, buradaki tarihi eserleri görmenin öğrencilerimize çok şey kazandırdığı inancındayız. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz."
 
Editör: TE Bilisim