Paris Trabzonlular Kültür Derneği  Başkanı Bülent Cumur tarafından Paris’e davet edilen Harun Yavruoğlu birbirinden önemli konuları içeren 50 karikatürle birlikte Paris’e uçtu.


Başkan Ve Konsolos

Perşembe akşamı saat 19.00’da açılan sergiye Paris Belediye Başkanı  ile Türkiye’nin Paris Konsolosu Ayberk Altunal ve çok sayıda sanatsever ile gurbetçi vatandaşlarımız katıldı.


Gururumuz

Serginin açılında konuşan Trabzon Kültür Derneği Başkanı Bülent Cumur, her yıl Paris’te farklı bir organizasyona imza attıklarını ve bu kez de Trabzonlu karikütür sanatçısı Harun Yavruoğlu’nun eserlerini Paris’e taşıdıklarını söyleyerek, ‘Sayın Yavruoğlu gurur duyacağımız bir sanatçı. Eserleri ile inanılmza mesajlar veriyor. Bu mesajlar siyasi mesajlar olabiliyor, çevresel mesajlar olabiliyor, barışa katkı sağlayan mesajlar olabiliyor’ dedi ve  Paris Belediye Başkanına kendilerini yalnız bırakmadıklarını için teşekkür etti.


Teşekkür Etti

Karikatürist Harun Yavruoğlu da Dünyada ve Türkiye’de yaşananları çelişkileri çizdiğini ve mesaj içeren karikatürleri Paris’e e taşıdığını söyleyerek ,’Cumur ailesine ve Paris’teki tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. ’ dedi.


Türkiye Bizden Önde

Paris Belediye Başkanı Herve Chevreav da konuşmasında Atatürk Türkiyesi’ne övgü yağdırdı ve ‘Türkiye seçme ve seçilme hakkında bizden 10 yıl öndedir. Böylesine güzel faaliyetler yapan Trabzon Kültür Derneğine arsa yeri tahsis edeceğim’ müjdesini verdi.
Editör: TE Bilisim