Diyarbakır’dan Erzurum’a Kadar Gezdiler

Fransa’nın başkenti Paris’ten Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi ilerine 13 günlük kültürel gezi düzenleyen gurbetçilerimiz bölgenin tarihi-kültürel ve doğal yapısı ile birlikte insanların hoş görüsüne ve yardımseverliğine hayran kaldılar.

Paris Hanımeli Derneği tarafından organize edilen gezi kapsamında 50 kişilik gurbetçi hanımlar Diyarbakır’dan başlattıkları gezi de sırasıyla Mardin-Siirt-Bitlis-Van-Ağrı-Kars ve Erzurum illerine ziyaret yaptılar.

Seneye Yine Geleceğiz

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde önyargıların kalkması,dayanışma ve paylaşma adına kardeşlik projelerine çok önem verdiklerini belirten Pembe Hekimoğlu “İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan Ahmet Külekçi kardeşimiz sayesinde geçen yıl da bölgeye gelmiştik.

Bu sene de çok mutlu ve huzurlu bir şekilde bölgede olmanın gururunu yaşadık.Gelecek yıl da daha çok sayıda bölgeye gelerek gezi düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Gezdikleri her ilin ayrı güzelliğe sahip olduğunu belirten Paris Hekimoğlu “Huzur içinde hiçbir sıkıntı yaşamadan bölge illerini gezdik. Ah-keşke demeden herkes gelsin bu güzellikleri görsün-yaşasın ve yakınları ile paylaşsın” mesajını verdi.

 
Editör: TE Bilisim