Defileye amatör ve profesyonel olmak üzere birçok manken katıldı. Mankenler öğrenciler tarafından tasarlanan birbirinden güzel kıyafetleri podyumda başarıyla sergilediler. Defileye Forum Alışveriş Merkezi'ndeki insanlar da büyük ilgi gösterdi. 

Çok Sayıda Kişi İzledi

"Yedi Bölge Moda İçin El Ele" defilesine Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu'nun eşi Ayfer Hatipoğlu, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, eşi Hatice Şenel, İşkur İl Müdürü Adnan Zengin'in eşi Nurcan Zengin, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz,  Ortahisar Atatürk MTAL Müdürü İdris Demirel ve eşi ile Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel katıldı..

Amaç Köprü Oluşturmak 

Karadeniz Bölgesi´ni temsil ettiklerini ifade eden Trabzon´dan Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Lütfiye Kul, “Diğer bölge okullarla iletişime geçilerek gençlerimizin Türk kültürünü ve geleneksel Türk kıyafetlerinin motiflerini, renklerini, kumaş ve aksesuar zenginliğini tanımalarını sağlamak, geçmiş ve günümüz arasında köprü oluşturmak amacında olan bir defileye katılmaktan dolayı çok onurluyuz” dedi...

Ünlü Modacıyla Öğrenciler Bir Arada 

Ayrıca ünlü Moda Tasarımcısı Hüseyin Küçük´ü öğrencilerle bir araya getiren Müdüre Kul, bu alanda model olabilecek profesyonel bir kişiden yardım alma imkânına kavuşan öğrenciler bu işin ustasından gelecekte işlerine yarayabilecek birbirinden değerli bilgiler aldılar. Programın sonunda ünlü moda tasarımcısı Hüseyin Küçük'e Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz Hanımefendi günün anısına bir plaket, Ortahisar MTAL Müdiresi Lütfiye Kul da çiçek takdim etti.
Ali Osman YÜRÜK
 
Editör: TE Bilisim