Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi görmesi beklenen ve  Yenimahalle İpekyolu Fuar alanında gerçekleştirilecek etkinliklerin açılışı saat 21.00’da Kur’an tilavetinin ardından Kürşat Biçici’nin vereceği ilahi konseri ile başlayacak.
Dini sohbet programları, Hacivat-Karagöz, skeçler, Meddah gösterileri, ney dinletileri, yarışmalar, tiyatro oyunları gibi programların yer alacağı etkinlikler her akşam saat 22.00’de başlayacak. 

Etkinliklerde Yer Alacak Başlıca Programlar 

24 Haziran Cumartesi günü sona erecek etkinliklerde Orhan Çakmak 27 Mayıs Cumartesi günü, Türk Tasavvuf Müsikisi konseri ile Trabzonlularla birlikte olacak. 29 Mayıs Pazartesi akşamı Naci Bülbül, 3 Haziran Cumartesi Hüseyin Serdar Birinci ve 5 Haziran Pazartesi Muharrem Gaydan  Türk Tasavvuf Musikisi konserleri ile vatandaşlarla bir araya gelecek. 6 Haziran Salı günü Trabzon Büyükşehir Belediye Tiyatrosu ‘Garmagaruşuk’ adlı oyunla Trabzonlularla buluşacak. 7 Haziran Çarşamba günü KTÜ Devlet Konservatuarı Türk Tasavvuf Musikisi konseri, 10 Haziran Cumartesi günü Konya Mevlana Sema Grubu, Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve şiir dinletisi ile etkinliklere renk katacak. 11 Haziran Pazar Sedat Uçan, 14 Haziran Çarşamba Mehmet Hacıismailoğlu, 16 Haziran Cuma Hasan Dursun, 17 Haziran Cumartesi Mustafa Fidan, 20 Haziran Salı Umut Mürare, 23 Haziran Ammar Acarlıoğlu, 24 Haziran Ömer Karaoğlu, ilahi ve ezgi konserleri ile Ramazan etkinliklerinde sahne alacak.
      
Büyükşehir’den İlçelerde İftar Programı 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu Ramazan’da da ilçelerde iftar programları düzenleyecek. Geçen yıllarda yapılan ve büyük ilgi gören iftar programları ile ilçelerdeki vatandaşları bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi bu yıl da tüm ilçelerde iftar verecek. İlçe belediyeleri ile ortaklaşa düzenlenecek iftar programlarının bu yıl da ilgi görmesi bekleniyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının Müslümanlar için müstesna bir ay olduğunun altını çizerek, "Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı, sevginin, barışın, kardeşliğin yükseldiği, birlik ve beraberliğin pekiştiği Ramazan ayı, Trabzon'da da aynı anlayışla idrak edilmekte ve tüm dünyaya bu mesajı sunmaktadır. Ahiret hayatını kazanmak için çok büyük bir öneme haiz olan Ramazan ayında Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl da gerçekleştireceğimiz etkinlikler ile Ramazan akşamlarına farklı bir anlam ve güzellik katmak üzere halkımızla bir araya gelerek bu ayın ruhunu birlikte yaşayacağız. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan aylarını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim