11 ayın sultanı ramazana sayılı günler kala, Giresun’da  kadınlar hazırlıklarına hız verdi.
 
Kadınlar, ramazan ayı boyunca tüketmek üzere el birliğiyle hazırladıkları yufka ekmek, bazlama, mantıyı uygun koşullarda saklıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan ramazan mesaisi, kadınların yoğurdukları hamuru hep birlikte oklavayla yufka haline getirmesiyle başlıyor. Bir yandan açılan yufkalar diğer tarafta odun ateşinde ısınan sacın üzerinde pişiriliyor.Yufka ekmeğin yanı sıra bazlama ve erişte de hazırlayan kadınlar daha sonra bu emekleri mübarek ayda tüketmek için sofralarına koyuyor.
 
Bulancak ilçesine bağlı Saraçlı Mahallesi,Begonya Sokak adresinde oturan Zeliha Karakılıç, Ramazan ayı öncesi tüm ev kadınlarının toplanarak hazırlıkları el birliğiyle yaptıklarını belirterek "Hep beraber hamur yoğururuz, yufka ekmek yaparız. Yaptıklarımızı saklar, Ramazan ayında tüketiriz. Hep beraber yapınca hem işimiz kolaylaşıyor hem de eğlenerek gülerek işimizi gücümüzü yapıyoruz." dedi. Ev hanımı Karakılıç  her Ramazan ayı öncesi akraba, komşu, tanıdık bütün ev kadınlarının bir araya gelerek tüketilecek gıdaları el birliğiyle yaptığını dile getirerek böylece 1 günde yapılacak işlerin birkaç saatte yorulmadan halledildiğini söyledi.
SEDAT KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim