Türkiye’nin dört bir yanından gelen kuaförlerden oluşan milli takım Trabzon’da kuaförlere ve berberlere yeni teknikler ile ilgili bilgi verdi, tasarımları paylaştı. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere çok sayıda kuaför katıldı. Seminerde açıklamalarda bulunan Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hayri Köksal yaptığı açıklamada; “Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonumuz ile ortak bir etkinlik düzenledik. 

Gelen arkadaşlarımız Türkiye Milli takımını oluşturuyor. Bu arkadaşlarımız dünyanın dört bir yanına gidip seminer veriyorlar. Türkiye’yi temsil ediyorlar. Sanatseverlere teknikleri, yenilikleri, uygulamaları anlatıyorlar. Biz Ramazan ayına denk geldi yoğunluktan dolayı çok fazla katılım olmadı. Salonlar çok yoğun. Kalabalık olsaydı daha iyi olurdu. Çok güzel teknikler gösterdiler. Güzel bir etkinlik oldu, yaptıkları çalışmaları anlattılar. Şov yapmaktan ziyade bilgilendirdiler. Katılan arkadaşlarımıza emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Trabzon Bu Konuda Kısır

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Koordinatörü Mustafa Şahin açıklamasında yeni trendleri paylaştıklarına değinerek; “Biz bu alanda Milli takımızı yeni oluşturduk. Zor bir süreçten geçtik. Bunu başardık. Eğitmenlerimiz çeşitli eğitimler aldı. Bir kısım arkadaşımız Yunanistan’a gitti. Yunanistan’da tesettür eğitimi verdiler. Çok farklı çalışmalar yapıyorlar. Burada ki eğitimde de amaç yeni trendleri paylaşmak, anlatmak.  Trabzon bu konuda kısır bir yer. 2018’in trendlerini burada AR-GE çalışması ile tartışarak, karşılıklı bilgi ile sağlayabilmek istedik. Yaralı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

Sonay ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim