Etkinliklere Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter yardımcıları Mustafa Akkaya, Cengiz Çolak ve Kültür İl Müdürü Ali Ayvazoğlu da katıldı. Cumartesi fuarın en hareketli günü yaşandı. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy eşi ile birlikte Trabzon günlerine katıldı ve standları tek, tek gezdi, Trabzonlu sanatçılar ile yakından ilgilendi.

Bu arada etkinliklerde en büyük ilgiyi gören Arsin Belediyesine ait stand da hemşehrilerini ağırladı. Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Başkan yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu ile birlikte Kocaeli etkinliğine katıldı. Kocaeli’nde yaşayan Marmara bölgesinin en güçlü iş adamlarından Arsinli Macit Haldız’ın iki yeğeni Hüseyin Haldız’lar da Arsin standını yalnız bırakmadılar ve Şen ile Hacıhasanoğlu’nu ziyaret edip tebrik ettiler.

Trabzon Rüzgârı Esti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri büyük ilgi gördü. 

Kocaeli’nde Uluslararası Fuar merkezinde düzenlenen programa; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK parti Kocaeli Milletvekilleri, Emine Macit Zeybek, Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ile binlerce vatandaş katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Trabzonlular Derneği işbirliğiyle Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde 07-10 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Trabzon Tanıtım Günleri, Kocaeli ve civar illerden ziyaretçi akınına uğradı.
 
Tanıtım Günleri’ne sadece Trabzonlular değil, Kocaeli’nde yaşayan tüm vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 2’ncisi düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’nde Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon ilçe belediyeleri açtıkları statlarla kendi yöre kültürlerini tanıttı. Yöresel ürünlerin sergilendiği Trabzon Tanıtım Günleri’nde dört gün boyunca Kocaeli’nde Trabzon yaşatıldı.  Özellikle hafta sonu tatiliyle birlikte vatandaşlar, Trabzon Tanıtım Günleri’ne akın ederken, bazı ilçe belediyeleri stantları önlerinde oluşturulan horon halkaları ile doyasıya eğlendi.
Kemal ÇUMAN
 
Editör: TE Bilisim