Ortahisar Belediyesi; Trabzon'un tarih, kültür ve spor hayatıyla ilgili kitapların basılmasına önayak oluyor.  10000 yıllık tarihi geçmişi bulunan Trabzon'un birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Genç, şehrin bu tarihi ve kültürel hafızasını ortaya çıkarmak için bugüne kadar birçok kitap bastıklarını söyledi. 

Başkan Genç, "Şehrimizin tarihini bilimsel olarak ortaya çıkaran eserleri perdeypey basıyoruz.  10000 yıllık tarihi geçmişi bulunan ve birçok medeniyete beşiklik etmiş Trabzon'un zengin bir tarihi geçmişi ve kültürü var. Bu zengin tarihi hafızayı en iyi şekilde tanıtmak ve bu eğerlerimize sahip çıkmak öncelikli hedeflerimiz olmalıdır. Özellikle ilçemizde yer alan Kızlar Manastırı, Ayasofya Camii gibi tarihi yapılar turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında yer almaktadır. 

Bunları tanıtmak ve duyurmak için kitap, dergi ve broşürler hazırlayarak turistleri şehrimize çekiyoruz. Bunun yanında İpekyolu güzergahında bulunan ve bir liman şehri olan kentimizin tarihi ve kültürünü, hangi medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, tarihteki önemini vatandaşlarımıza en doğru şekilde öğretmek için bugüne kadar 10 adet kitap bastık. Ayasofya gibi bütün dünyaya mal olmuş değerlerimizin geçmişiyle ilgili kitaplar hazırlayarak kadim Trabzon şehrinin kurumsal hafızasını oluşturuyoruz. Bu şehrin insanı tarihini, geçmişini kültür ve sanatını en iyi şekilde bilmeli. Ve bu zengin birikiminden en şekilde istifade ederek şehrimizin geleceğine yön vermeli diye düşünüyorum." dedi.  
 
Editör: TE Bilisim