Trabzon’un köklü ailelerinden Selimoğulları, geleneksel iftar yemeğinde buluştu. Akçaabat ilçesine bağlı Kayabaşı’nda bulunan Gölet Restoranda yapılan 3. Geleneksel Selimoğulları (Mermertaşlar) iftar buluşmasına çok sayıda davetli katıldı. 3. Buluşmaya Selimoğulları’nın Aykut köyünde bulunan akrabaları olan Çelenkler ve Işıklar Mahalle muhtarı Ali Aktaş da katıldı. 

Davette Selimoğulları sülalesinin kökeni hakkında bilgi veren Trabzon Boğaçhan Derneği Başkanı araştırmacı-yazar Mustafa Durmuş,Selimoğullarının kökeninin Boğoç Yaylasına dayandığını hatırlatarak, “Aslında araştırmalarımız Selimoğlulları’nın kökeninin Yavuz Sultan Selim’e dayandığını gösteriyor. 

Fetih sırasında Kadırga’da Cuma namazı kılan Fatih Sultan Mehmet’in bir kısım akrabaları bugünkü Boğoç yaylasında kaldı. Yavuz Sultan Selim Trabzon’da kaldığı süre içerisinde buradaki akrabalarına ziyaretler yaptı” dedi.

Selimoğulları’nınBoğoç yaylasından 1800’lerde yaşanan kıtlık sonrasında Akçaabat, Şalpazarı, Çarşıbaşı, Tonya ve Vakfıkebir başta olmak üzere birçok ilçeye göç ettiğini anlatan Durmuş, ailenin bir ardaya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Sunumuyla takdir toplayan emekli öğretmen Murat Mermertaş, aile büyükleri ile ilgili bilgi verdi ve geçmişte yaşanan güzel birçok anı anlattı. İftar davetine Almanya’dan gelen İşadamı Celal Mermertaş ve Eyüp Mermertaş da organizasyonu düzenleyenleri tebrik ederek, tüm akrabalarını bir arada görmekten mutluluk duyduklarını ifade ettiler. İftar yemeğinden önce Mahmut hocanın kuran tilavetinin ardından Trabzon’un meşhur hafızlarından aynı zamanda ailenin en yaşlı üyesi de olan Hafız Asım Mermertaş’ın duasına aile üyeleri hep birlikte “amin” dedi. 

İftarın açılmasının ardından katkılarından ötürü; Kuyumcu Zeki Mermertaş, Akçaabat esnaflarından Murat Mermertaş, Celal ve Eyüp Mermertaş ile iftarın tüm detaylarını organize eden Muammer Mermertaş’a aile üyeleri teşekkür etti ve organizasyonun 4.’sünde buluşmak üzere sözleşerek ayrıldılar. 
 
Editör: TE Bilisim