Ortahisar Kent konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, ”Trabzon’da bundan sonra tarihi dokumuzu ortaya çıkarmak için gelişi güzel yapılan konutları yapmak değil, yıkmak gerekiyor” dedi. Trabzon Ortahisar Belediyesi Kent konseyi Başkan ve üyeleri Ortahisar’da bulunan tarihi kent dokusunu bünyesinde barındıran surlarda incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından hazırlanacak rapor Ortahisar belediye meclisine sunulacak.
 
Gördüğümüz Manzara İyi Değil

Ortahisar Kent konseyi olarak tarihi surlarda incelemelerde bulunduklarını ifade eden Ortahisar Kent konseyi başkanı Dündar Ayyıldız,” hep söylüyoruz 4 bin yıllık kültür şehri Trabzon diye. Bugün burada gördüğümüz manzara hiçte iç acıdı tablolar değil. Biz Ortahisar kent konseyi olarak arkadaşlarımızla beraber bundan sonra bu bölge ile ilgili araştırma ve incelemelerimiz devam edecek. Bu bölgenin Trabzon turizmine kazandırılması için neler yapabiliriz diye. Trabzon’daki yerel yöneticiler olsun farklı anlamda görev yapan arkadaşlar, muhtarlar ve yöredeki insanlarla birlikte hep birlikte bir araya gelerek tarihi surların mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor. Maalesef Trabzon tarihini koruyamadı. Trabzon’da bundan sonra tarihi dokumuzu ortaya çıkarmak için gelişi güzel yapılan konutları yapmak değil yıkmak gerekiyor,” dedi.

Tarihimizi Ortaya Çıkarmak Yerine Kapatıyoruz

Kent konseyi üyesi Trabzon yazarlar derneği başkanı Mustafa Yazıcı, Tarihi dokusu olan bir şehir olmamızdan dolayı, bu tarihi dokunun bizden sonraki kuşaklara daha da güzel, daha da bakımı yapılmış olarak vermemiz gerektiğini söyleyerek,” bizler mirasçı değil, emanetçiyiz ve gelecek kuşaklara emaneti bozmadan, yıkmadan teslim etmemiz gerekiyor. Trabzon’un 1200 yıllık Müslüman tarihi var. Tarih, buranın Batum’dan Kastamonu’ya kadar Trabzon olduğunu söylüyor. En büyük sıkıntımız tarihimizi ortaya çıkarmak yerine kapatıyoruz.  Oysa bizim her yerimizden tarihi yerler fışkırıyor. İnşallah Ortahisar kent konseyi yapacağı çalışmalarla en yakın zamanda tarihimizi gün yüzüne çıkartarak Trabzon’u tarihine yakışır bir şehir görünümüne kavuştururuz,” dedi.

Büyük Uyanış Meydana Getirdik

Kent konseyi üyesi araştırmacı yazar Mustafa yazıcı yaptığı açıklamada,” 40 yıldır yazarlar, ilim adamları ve gazeteciler olarak Trabzon tarihinde büyük bir uyanış meydana getirdik. Verdiğimiz bu mesajla bugün buraya geldik. Tarihimizi gerçek anlamda ortaya çıkarırsak tarihi eski Trabzon yeniden ortaya çıkacak bizde asil o zaman Trabzonlu olacağız” dedi.
Kemal ÇUMAN 
 
Editör: TE Bilisim