Soykırımcı katil Ermenilerin Kars ve çevresinde Müslüman Türk milletine uyguladığı katliam yüz yıl sonra hem ekranlara taşınıyor. Ermeni mezalimini TAKA GAZETESİ tüm ayrıntılarıyla siz okurlarıyla buluştururken, önemli ayrıntıları da atlamıyor… O günler de neler yaşandıysa en ince detayına kadar bu şekilde derlendi…
 
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un direktifleriyle Sinema Genel Müdürlüğü’ü tarafından DEMHA Medya’ya hazırlattırılan ve dört bölümden oluşan yüz yirmi dakika süreli belgesel TRT ve TGRT televizyonlarında yayına giriyor. Geniş bir kadroyla bir yılda yayına hazırlanan belgeselde gerçekler gün yüzüne çıkıyor.
 
100 Yıl Sonra Ekrana Geliyor

Tarafsız bir bakış açısıyla Kan içici, soykırımcı katil Ermenilerin Kars ve çevresinde Müslüman Türk milletine uyguladığı katliam yüz yıl sonra ekranlara taşınıyor. Genel Yönetmen Halil Demirci; Kars ve çevresinde Ermeni mezalimi belgeselinde Ermeniler’inpropa¬ganda perdeleri arkasında gizlemeye çalıştıkları vahşeti, Kars ili ve çevresinde Türklere karşı uyguladıkları ve tarihin tamamını asla kayıt edemediği mezalimi anlatıyor.



Tarafsız Gözlemci Ve Raporlar

Müslüman Türk milleti doğup büyüdüğü, kök saldığı ve asırlarca yaşadığı topraklarda hunharca nasıl katledildi.Dünya üzerinde benzerleri gö¬rülmemiş pek acıklı cinayetler nasıl işlendi. Türk soykırımı nerelerde yapıldı. Bu mezalimde vahşi Ermenilerin insan öldürmek için uyguladıkları metotlar neydi.  Mezalimi yaşayanlar. Katliamdan kaçabilenler. İnsanlık suçunun bölgede bıraktığı izler.Tarafsız gözlemci heyetlerinin raporları. Resmi belgeler, tarihçiler, Ermeni Diasporasının ve Emperyal Devletlerin yalanları bu belgeselde dünya kamuoyunun bilgisine sunuluyor.
 
Hüzünlü Şehir Kars

Kars; Anadolu’nun kapısı. Kars Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan’ın 16 Ağustos 1064 yılında feth ettiği ve Türk dünyasının kuruluş temellerini uğurlu eliyle attığı kutlu şehir… Kars 1807 - 1917 yılları arasında 5 Osmanlı Rus muharebesine sahne olan ve 3 Mart 1878 Yeşilköy Antlaşması ile “savaş tazminatı” olarak Çarlık Rusya’sına verilen hüzünlü şehir.Kars; emperyalist devletler tarafından “Büyük Er¬menistan” hayaline kurban edilmek istenen bir Türk yurdu. Kars, 3 Mart 1918 Brest - LitowskAntlaş¬ması ile Bolşevik Rusya’dan geri alınan ve gerçek sahipleri ile kucaklaşan güzellikler coğrafyası.
 

Mezalim Eli Uzandı Türk Şehrine

Kars; Rusların ortaya çıkartıp şımarttığı ve emperyalist güçlerin desteklediği Ermeniler’in fesat ve tecavüzüyle binlerce masum Müslümanın özellikle 1905 - 1920 yılları arasında soykırıma tabi tutulduğu yaralı şehir.Düşmanın tahrip,  yıkım ve mazalim eli uzandı mamur Türk şehrine… Talan edildi Kars… Kültürel değerleri yağmalandı… Abide eserleri yakıldı… Savaşlarda, Ermeni askerleri ve çetelerinin bölgede uyguladıkları soykırım ve mezalimde onbinlerce masum Türk şehit edildi… Muhacir çıkan binlerce Müslüman dağlarda ve yüksek yaylalarda açlıktan ve hastalıktan can verdi…
 
İnsanımızı Yaktı Yıktılar

“Ben öyle katliam sahnelerine tanık oldum ki, buralarda öldürülmüş yerde yatan insanların sayısı, sonbaharda bir ormanda yere düşen yaprakların sayısı gibiydi. Bunlar koyunlar gibi biçare ve savunmasız insanlardı.” OhannesApresyanErmeniler özellikle 1917 yılında Bolşeviklerin Rus¬ya’ya hâkim olmasından sonra büyük bir silahlı güç haline getirildiler. Anadolu’nun Doğusunda Türklere soykırım ve mezalim uygulayan Ermeniler Kafkasya’da ki Müslüman Türkleri yok ederek “Ermeni devleti kurmak hayali ile kanlı ve vahşî bir siyaset güttüler.20. asrın başları. Osmanlı devletinin Doğu illeri tarihin en acı yıllarını yaşamaktadır.
 
Açtıkları Çukurlarla…

Erzincan’dan Ahilkelek ve Borçalı’ya kadar olan bölgede Ermeni çeteleri tarafından mezalim uygulanmakta, silahsız ve savunmasız binlerce yerli halk kadın, erkek, bebek, çocuk, genç ihtiyar ayrımı yapılmadan hunharca katledilmektedir. Ermeniler, Silah zoruyla camilere, evlere, damlara ve ahırlara doldurdukları binlerce  insanı yaktılar. Katil Ermeniler Kars ve çevresinde açtıkları çukurlara binlerce masum Müslüman Türkü canlı canlı gömdüler.Feryatların semaya yükseldiği coğrafyada Ermenilerin işlediği bu soykırımı Rusya ve medeni olduklarını söyleyen emperyalist devletler desteklediler ve seyrettiler.
 
İşte soykırım’ın belgeleri!..
 
Anne Karnından Kılıçla Kesilip Alınan Bebekler…


 
Özellikle 1877-1878, 1905, 1918-1919 ve 1920 yıllarında Karsta ve çevresinde tarihin en açıklı felaketleri ve faciaları yaşandı
 
Bölgedeki Ermeniler Türklere karşı emsali görülmemiş korkunç soykırım ve katliam yaptılar. Ermeniler Çeşitli bahaneler ve uydurma sebeplerle Kaf¬kasya’yı kan gölüne döndürdüler.  Ermeniler Rusya ve İngiltere’nin himayeleri, Emperyal güçlerin destekleri ile Müslüman Türkleri soykırıma ve mezalime tabi tuttular.
 
Aradan yaklaşık bir asır geçmesine rağmen Kars’ta ve çevresinde Ermeni vahşeti ve mezâliminin acı izleri hala yaşıyor. Türk milleti için kanlı bir fecaat sahnesi teşkil eden 1878 sınırı doğusundaki bölgeye Kafkas fatihi Kazım Karabekir Paşa komutasındaki Türk Ordusu 1920 yılında girdi. Manzara korkunçtu. Uzun asırların mamur Türk şehri Kars yanmış, işkence yapıldıktan sonra öldürülen insanların naaşları sokakları doldurmuş, Anadolu’nun kale şehri Kars adeta onbinlerce mazlumu koruyamamanın hicranını yüklenmişti.
 
Kars ve çevresinde dünya tarihinin en büyük ve vahşi mezalimini yapan Ermenilerden Kaçabilenler ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgede dağlara mağaralara sığınmıştı. Issız dağlarda açlıktan ve salgın hastalıklardan dolayı her yaştan binlerce muhacir ölmüştü.  İlçelerdeki manzara dahada  korkunçtu. Yerleşim alanları Ermeni katiller tarafından talan edilmişti. Ermeni caniler masum Müslüman Türkleri meydanlara toplamışlar korkunç işkencelerden sonra öldürmüşler, Cami ve mereklere doldurdukları on binlerce masumu canlı canlı yakmışlardı. Ermeni çeteleri tarafından hayatlarının baharında kaçırılıp namusları kirletildikten sonra hunharca katledilen genç kızlar gelinler, kadınlar. Anne rahminden kılıçla kesilip alınan bebekler. Feryatlar, feryatlar.
Editör: TE Bilisim