Yapımcılığını Osman Sınav, yönetmenliğini ise Murat Onbul ve Yusuf Ömer Sınav’ın üstlendiği, İrem Helvacıoğlu, Ulaş Tuna Astepe, Sinan Tuzcu, Öykü Gürman, Ali Ersan Duru gibi oyuncuların yer aldığı Sen Anlat Karadeniz, çarşamba akşamı yayınlanan 64. bölümü ile ekranlara veda etti. Dizide şiddet gören bir anne ve oğlunun hayat hikayesi anlatıldı. Dizi, yayınladığı ilk bölümden bu yana sahneleri ile büyük ses getirdi.

 
Trabzon’da Turizme Katkı Sundu
 
64 bölüm yayınlanan dizinin çekimleri Trabzon’un Sürmene ilçesi, yaylaları ve çeşitli ilçelerinde gerçekleşti.   Sürmene ilçesinde bulunan,1800’lerin ortalarında Memiş Ağa tarafından yaptırıldığı bilinen ilginç ve dönemin resmen mimari harikası olan konak, Sen Anlat Karadeniz dizisinde yer aldı. Konak dizi boyunca binlerce ziyaretçinin akınına uğradı. Trabzon’un, tarihi, turistik ve eşsiz doğasının yer aldığı dizi turizmin gelişmesine büyük katkı sundu. Binlerce turist diziyi izledikten sonra Trabzon’un hayran bırakan eşsiz doğasını görmek için akın etti. Dizinin sona ermesi, Trabzonlular üzüntü ile karşıladı.

 
Dizi Hayran Bıraktı
 
Dizinin final yapması ile ilgili konuşan vatandaşlar, “Trabzon’a büyük oranda katkı sundu, turizmin gelişmesinde önemli rol oynadı.  Karadeniz kültürü, insanı, doğası her yönü ile dizide güzel bir şekilde  anlatıldı.  Bu tür dizilerin bölgemizde, ilimizde çekilmesi turizm açısından çok önemli. Devamının gelmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

 
2010-2011 Sezonu Şampiyonu Trabzonspor
 
Trabzon'da çekilen ve izlenme rekorları Sen Anlat Karadeniz dizisi 64. bölümde ekranlara veda ediyor. 13 Kasım Çarşamba akşamı son bölümü yayınlanan son bölüm sonrası, dizi oyuncuları veda mesajları yayınladı. En dikkat çeken veda mesajı ise Yangaz kardeşlerden Fatih rolündeki Furkan Aksoy'dan geldi.

Trabzon'u hiç bir zaman unutmayacağını belirten Aksoy "Trabzon'dan hiçbir zaman kopmayacağıma, bu kıymetli toprakları evim bileceğime söz veriyorum. 2010-2011 sezonu Şampiyonu Trabzonspor umuyorum en kısa zamanda şampiyonluklarına ve başarılarına yenilerini katacak. Trabzon'da kazandığım, biriktirdiğim güzel dostlukları, kardeşlikleri asla unutamam. Sizleri de iyi ki tanıdım, hepiniz iyi ki varsınız, eksik olmayın. Sizlere müteşekkirim.." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim