16 Nisan’da gerçekleşen referandum da vatandaştan evet sözü aldı. Önemli mesajlar verdi. Soylu yaptığı açıklamada; “Trabzon’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde yine bir aradayız. Şehir Müzeleri bir şehrin hafızası demektir, tarihi demektir. Ecdadımız ile tarihimizle olan bağımız demektir”  Biz milleten ürkmüyoruz teslim oluyoruz dedi.

Bu Kararı Birlikte Vereceğiz

Soylu yaptığı açıklamada: “Bu güzel hizmette emeği geçen herkese şehrimiz adına şükranlarımı minnetlerimi ifade etmek istiyorum. Bu meydanlarda çok kez kaydettik sizle bir sözleşmenin altına imza attık. Dedik ki bize güç verin kuvvet verin. Dedik ki Bizi Ankara’ya kuvvetli gönderin sizi mahcup etmeyeceğiz. Bu millet 21’inci asrın başında bir karar veriyor. Ne yapmak isterlerse yapmaya çalışsınlar biz kendimizi yöneteceğiz, biz ülkemizi, ülkemizin yarınlarını yöneteceğiz ve bu gün yeniden bir karar aşamasındayız. Hem de önemli bir karar aşamasındayız. 15 Temmuz akşam sekiz de ülkemizin başına böyle bir şey geleceğini hiç düşündünüz mü? Biz hiç düşünmedik. Bu millet bu günlere bir günde gelmedi. Biz dünyaya sözü söylenecek biz dünyaya sözü olan bir milletiz. Biz bu coğrafya da kaldıkça merhamet ve şefkat medeniyetinin evlatlarıyız. Biz ne yaptığımızı nasıl bir istikamette gittiğimizi, nasıl bir süreçte yol aldığımızı biliyoruz. Önümüzde bir karar var bu kararı hep beraber vereceğiz. Hep beraber milletle vereceğiz” şeklinde konuştu.

18 Yaşında Şehadet Bekliyorlar Mebus Olmaz Diyorlar

Soylu yaptığı açıklamada; “Millet 2002 de yeni bir adamını ortaya getirdi ve ona sahip çıktı. Önümüzde bir karar günü var 16 Nisan. Ecdadımızın bize bıraktığı bellidir. Ecdadımız bize güzel bir şehir büyük bir devlet, onur duyacağımız geçmişle insanlığın, medeniyetin ne olduğunu anlatabilen büyük bir devlet bırakmıştır. Bizde gelecek nesillerimize, bütün dünyaya bu medeniyetin sözünü değerlerini nakşedebilecek bir anlayışı bırakmak istiyoruz. Diyorlar ki parlamento zayıflayacak. Tam tersi parlamento güçlenecek. Bunun söyleyenler siyasetten de devlet yönetimden de, demokrasiden de anlamıyorlar. Bir gece de 10, 20 yıl geriye gittik. 7 Haziran seçiminden sonra PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantılarının nasıl afra tafra sattıklarını bir taraftan şurada özerklik ilan ettik, bir tarafta dan dan burada özerklik ilan ettik dediklerini. Çok sıkıntılardan geçtik. Hep birlikte hep beraber geçtik. Diyorlar ki 24, 23, 22, 21, 19,18 yaşında mebus olur mu? Anası ona 15 Temmuz akşamı dışarı çıkma ne olursun dediğin de ben bu ülkenin istikbali için şehit olmaya gidiyorum ana dediğin de 18 yaşında ki adamdan şahadet bekliyorlar ama sende mebus olmaz, bu ülkeye yönetici olmaz diyorlar. Onlar ne derse desin bal gibi de olacak. Önemli bir kararın arifesindeyiz. Hep beraber vicdanlarımızla bir anlayışı ortaya koymaya çalışacağız. Biz milleten ürkmüyoruz millete teslim oluyoruz” diye konuştu.

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim