Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından bu yıl 2-20 Mayıs tarihleri arasında 17.'si düzenlenecek olan festivalin önceki gün gerçekleştirilen açılış törenine, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, “Bizler naçizane başladığımız festivalin bugün 17. kez yapıyorsak bunda şehrin tarihinin, şehrin güven veren, sanata kol kanat geren yapısı asla yadsınamaz” dedi. Keleş ayrıca tüm organizasyonlarına vatandaşları davet etti.

7 Ülke

Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından bu yıl 17.'si düzenlenecek olan Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’ne Türkiye’deki terör olayları nedeniyle bu yıl fazla talep olmazken, geçtiğimiz yıl Almanya, Fransa, Moldova, Moğolistan, Macaristan, İtalya, Gürcistan, Portekiz, Tunus, Rusya ve K.K.T.C.'nin katıldığı festivale bu yıl Azerbaycan, Hindistan, K.K.T.C., İran, Slovakya, Ukrayna ve İspanya olmak üzere 7 ülke katıldı.

TAKA/HABER MERKEZİ
 

Editör: TE Bilisim