18 Ağustos’ta Demirciler Köyü’nde gerçekleşmesi planlanan festival ile ilgili Demirciler Köyü Kültür ve Kalkındırma Derneği Başkanı Murat Aksoy bilgi verdi. Aksoy, 10’uncusunu gerçekleştirmeyi planlandıkları festivale her yıl binlerce vatandaşın akın ettiğini ifade etti. Vatandaşları festivale beklediklerini söyleyen Aksoy, “Bu yıl festivalimizi bayram tatilinde gerçekleştireceğiz. Amacımız şehir dışından gelen vatandaşlarımızın da katılmasını sağlamak. 18 Ağustos Pazar günü 11.00’da başlayacak olan festival 18.00’da sona erecek.” dedi.

Yöresel Ürünler Sergilenecek

Aksoy, açıklamasında festivalde kültürel ürünlerin yer aldığı sergilerin halk ile buluşacağını ifade ederek, “Yöresel halk oyunları, yöresel ürünlerden oluşan sergiler olacak. Vatandaşlar kendileri yetiştirdikleri sebze ve meyveleri orada tanıtacak ve satabilecek. Yöresel sanatçılarımız sahne olacak. Festivalimiz için Trabzon Barosu’nun hemen önünden araç kaldıracağız. Gelmek isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Herkesi Bekliyoruz

“Yomra Belediye başkanımız Mustafa Bıyık, vatandaşlarımız için araç tahsis edecek.” diyerek şunları kaydetti, “festival derneğimiz ev sahipliğinde gerçekleşecek. Finansmanını da kendimiz sağlıyoruz. Yomra Kaymakamlığımız, Yomra Belediyemiz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bizi destekliyor. Biz bu program için aylarca hazırlanıyoruz. Oradaki etkinliği vatandaşlarımız taçlandıracak. Vatandaşlarımız bizi yalnız bırakmasın. Herkesi bekliyoruz.” 
Sonay ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim