Zorlu Grand Otel de gerçekleşen söyleşiye; Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Elvan Saliha Karahasan, tiyatrocular,  tiyatro severler ve çok sayıda kişi katıldı. Kavuzlu burada tiyatroya dair açıklamalarda bulundu. 1991-1996 yılları arasından Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda görev yapan Kavuzlu mesleğe dair deneyimlerini paylaştı. Kavuzlu, “Bizim görevimiz yelpazenin bütün kanatlarından eserler sunmaktır” dedi.
 
Her Dönemin Kendi İçinde Şansı Var
 
Genç tiyatroculara önerilerde bulunan Kavuzlu, “Tiyatro çok kurallı, matematiği olan bir iştir” ifadelerini kullandı. Kavuzlu, hangi dönemin konservatuarının daha iyi olduğu ile ilgili soruya şu şekilde cevap verdi,  “Her dönemin kendi içinde bir iyiliği vardır. Ülke değişiyor, çağ değişiyor. 2 dakikalık vine videoları ile İnstagram videoları ile yaşanılan bir yaşam var. Bizim dönemimizde cep telefonu icat edilmemişti ki o videolara ulaşalım. Her dönemin kendi içinde gelişmesi, zorluğu, dinamiği var. Her dönemin kendi içinde şansı var.”
 
Merkez De Bile Oynanmıyor
 
Kavuzlu, şunları kaydetti, “En büyük başarılarımdan biridir Trabzon’un sanatçısı olmak. Burada mutlu bir 6 yıl geçirdim, çok fazla anım var. Trabzon’da oynadığımız oyunlar çok güzel oyunlardı. Şuan da merkezde bile burada o dönemde oynadığımız nitelikte oynadığımız oyunları oynamıyoruz” diye konuştu.  Kavuz şunları kaydetti, “Devlet tiyatrosu ülkemiz için şans. Devlet tiyatromuz ucundan, kıyısından da olsa hepsinin örneğini vermeye çalışıyor.”
Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim