Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Anadolu’nun geleneksel sporlarını güçlendirmek, popülerleştirmek ve tanıtmak amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirdiği Etnospor Kültür Festivali çerçevesinde düzenlenen Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 

Kültür mirasımızı güçlendirmek ve ata sporlarımıza olan ilginin artması ve gelecek kuşaklara aktarılması için önemli bir organizasyon olan Etnospor Kültür Festivali çerçevesinde Festivalden en renkli karelere verilen ödüller sahiplerini buldu.  

 Ulusal ve uluslararası düzeyde aldığı ödüllerle dikkat çeken Trabzonlu fotoğraf sanatçısı Ali Mermertaş, İBB Etnospor Kültür Festivali Fotoğraf Yarışması ''Atlı Sporlar'' kategorisi 2.lik ödülünü kazandı. Daha önce birçok ulusal yarışmada ödüller alan Mermertaş’ın aynı yarışmada 4 eseri de sergilemeye layık görüldü. 

Mermertaş yaptığı değerlendirmede, “Dünya Etnospor Konfederasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ikincisini düzenlediği festival çok güzel geçti. Türkiye’nin en önemli fotoğraf sanatçıları etkinlikte yer aldı ve çeşitli kategorilerde eserlerini sundular. Biz de yorucu bir çalışmanın ardından eserlerimiz ödüle layık görüldüğü için mutluyuz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim