Sümela Manastırı’ndan Ayasofya müzesine, Sürmene’den Vakfıkebir’e Sis Dağı’ndan Çal Mağarası’na kadar şehrin her yanını bu dizide bulmak mümkün. Bu dizi Trabzon’un tanımı için büyük bir şans…


Sen Anlat Karadeniz yayın hayatına fırtına gibi başladı. Trabzon’un tarihi, turistik ve yöreye has mekanlarında çekilen dizinin yönetmenliğini Süper baba, Deli yürek, Hayat bağları, Ekmek teknesi, Kurtlar vadisi, Sakarya Fırat gibi çok sevilen 21 dizi filminin yapımcısı ve yönetmeni olan Osman Sınav üstlendi. Sen Anlat Karadeniz dizisinin çekim yerleri arasında yaylalar önemli yer tutuyor. Maçka-Şolman Yaylası, Mavura Yaylası, Kiraz Yaylası, Lapazan Yaylası, Sis Dağı Yaylası, Mızraklı Su, Çatma Obası yaylaları Trabzon’un önemli yaylaları arasında yer alıyor. Dizinin bu yaylaların büyük kısmında çekim yaptığı belirtiliyor. Ayrıca Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi, Peristera Manastırı, Uzungöl, Şimşirli Köyü, Çal Mağarası gibi tarihi ve turistlik yerlerde de çekimler devam ediyor.


Büyük Beğeni Kazandı

Trabzon’da merkeze yakın köylerde de çekim yapılıyor. Gerek oyuncu kadrosu, konusu ve çekildiği mekanlar ile dizide çalan müziğine kadar iddialı bir dizi olan Sen Anlat Karadeniz Trabzon’un tanıtımı açısından yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanıyor. Sen Anlat Karadeniz dizisinde çekimlerin yapıldığı evin yanında tarihi bir konak bulunuyor. Haşim Ağa Konağı. Bu konak Sürmene İlçesi Gültepe Mahallesi’nde bulunuyor. Dizinin yönetmeni Osman Sınav önce bu konağı dizi için düşünmüş ancak iki varisi olan konakta varisler anlaşamayınca vazgeçilmiş. Osman Sınav çareyi Vakfıkebir’in Sinanlı Köyü’nde bulunan bölge mimarisini yansıtan Zaman ailesine ait bir eski evi kiralayıp restore ettirmişler. 

Genel Hikayesi

Nefise ve Tahir'in imkansız aşkını konu alan dizide, geçmişte para karşılığı satıldığı adamın zulmünden kaçıp çocuğuyla birlikte Karadeniz'e sığınan Nefes'le, onu koruduğu için ailesinin büyük tepkisiyle karşılaşan Tahir'in hikayesine yer veriliyor. Dizinin yönetmen koltuğunda Osman Sınav, Emre Kabakuşak ve Yusuf Ömer Sınav oturuyor. Dizinin senaristliğini ise Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem üstleniyor. Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu, Mehmet Ali Nuroğlu, Sinan Tuzcu, Gözde Kansu ve Öykü Gürman'ın yer aldığı geniş oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.
Atakan TOK
 

Editör: TE Bilisim