Okulun konferans salonunda Müdür Zafer Mollahüseyinoğlu ile öğretmenler ve 100’e yakın pırıl pırıl öğrenci grubunun izlediği buluşmada Turgut öğrencilere mesajlar verirken, Trabzon merkezli bölge gazetelerinin de manşetlerini okudu ve yorumladı. Turgut, Trabzon basınının gazeteleri, intennet medyası, radyoları ve televizyonlarıyla çok güçlü ve gündem yaratan bir basına sahip olduğunu anlattı. İşte Turgut’un anlattıklarının özeti:

Basın Şehre Katkı Sağladı

Trabzon basını, Trabzon şehrine bir çok şey kazandırmıştır. Her projede, her olayda büyük bir rol üstlenmiştir. Bugüne kadar yaşanana her olayda öncü olmuştur, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına önemli çalışmalara imza atmıştır. Trabzon gibi zor bir şehirde, gündem oluşturmakta zordur diye düşünüyorum. Ancak Trabzon basınında çalışan bir çok arkadaşımız bu zoru başarmış ve şehrine katkı sağlamıştır. Bu nedenle şehirde Trabzon basının yeri ap ayrıdır.

Yabancı Dil Çok Önemli

Sevgili öğrenciler, hangi mesleği seçerseniz seçin, bu gazeteciler, doktorluk, öğretmenlik olabilir. Ancak her meslekte kendini geliştirmek ve mesleğini sevmek çok önemli bir husustur. Hayatınız boyunca sevdiğiniz mesleğe yönelmenizi tavsiye ederim. Emin olun ki, o zaman çalıştığınız da daha çok mutlu olacaksınız. Biliyorum ki hepinizin farklı hayalleri var bu hayalleri gerçekleştirmek için çalışın özellikle 2 yabancı dil öğrenin, şuan 1 tane yabancı dil bile yetersiz olduğu zamanlar olabilir.

Her Zaman Doğruyu Savunun

Pırıl pırıl öğrenciler var karşımda. Şunu söylemek istiyorum, ülkenizi sevin, ‘bana neci’ olmayın doğruyu savunun, ülkeniz için üreten gençlik olun. Çok çalışın ve fark yaratın. Ben eminim ki karşımdaki bu içi gülen gözler, gelecekte önemli başarılara imza atacaklar. Kiminiz Trabzon’da hizmet vererek şehrini kalkındıracak, kiminiz ise Türkiye’yi temsil noktasında çalışmalar yapacak. Kendinizi şimdiden geliştirmeye başlayarak yolunuza devam edebilirsiniz.
 

Editör: TE Bilisim