Konsere Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Hatice Saraç, STK temsilcileri, Türk Kadınlar Birliği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Yıldız farklı yörelere ait türküleri seslendirdi. 

Türk Kadınlar Birliği Başkanı Hatice Saraç yaptığı açıklamada; “Amacımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve haftası etkinlikleri çerçevesinde her türlü ayrımcılığı insan hakları suçu sayan Birleşmiş Milletler CEDAW ve Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye dair Avrupa Konseyi, İstanbul Sözleşmesi gibi ülkemizin de taraf olduğu uluslar arası sözleşmelerinde hedefi olan yerelde Trabzon Valiliği’nin yerel eşitlik eylem planın da yer alan toplumsal cinsiyet ayrımcılığını insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dönüştürme hedefine Trabzon Türk Kadınlar Birliği olarak belki de ilk kez denen bir yöntemle, bir farkındalık konseri ile türkülerimizin eşliğinde katkı vermektir” dedi.

Ayrımcılık Son Bulsun

Başkan Hatice Saraç yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu; “Diyoruz ki; halkımız cinsiyet ayrımcılığı, acı, isyan, ağıt türküleri yerine eşitlikçi, neşeli türküler üretsin. Ataerkil zihniyet, şiddet kanıksatan gelenek ve ön yargılar fark edilsin, bırakılsın, ayrımcılık son bulsun. Toplumsal cinsiyet ayrımcılığının yerini toplumsal cinsiyet eşitliği alsın Farklı seçimlere saygı kültürümüz gelişsin. Bizlere “kamu-STK işbirliğinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitici Eğitimi fırsatı yaratarak Anti-Bias farkındalık yöntemini dağarcığımıza katmamıza vesile olan Valimiz Sayın Yücel Yavuz’a, konuya hassasiyetini iyi bildiğimiz Şengül Yavuz'a teşekkürlerimizi sunuyoruz ”

Sonay ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim