“Yaşayan Şehit Kütüphaneleri” projesi kapsamında Trabzon Kız İmam Hatip Lisesinde, Şehit Tevfik Ayhan Gençleşen adına düzenlenen kütüphanenin açılışı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun katımıyla gerçekleştirildi.

Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği’nin desteğiyle yaptırılan kütüphanenin açılışına Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra eşi Şenay Ustaoğlu, Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Meltem Kaya, Gazeteci Yazar Sadık Albayrak, şehidimizin eşi Dudu Gençleşen, kızı Leman Ece Gençleşen, il protokolü, şehit aileleri dernek yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Buradaki konuşmasında milletimiz, bayrağımız, vatan toprağımız adına canlarını feda eden aziz şehitlerimizin adlarının yaşatıldığı bu tarz projelerin önemine değinen Vali Ustaoğlu, “Bugün burada 41’inci Yaşayan Şehit Kütüphanesinin açılışı için bir araya geldik. Gençlerimizi bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirmek bizlerin en önemli görevleri arasında yer almaktadır.

Öğrencilerimizi kütüphanelerle buluşturmak için üzerimize düşen tüm sorumlukları yerine getirmeliyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kütüphanemiz ilimizde kitap okuma oranının artırılmasına katkı sağlayacaktır. Bu güzel projeyi okulumuza kazandıran ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler Şehit Tevfik Ayhan Gençleşen Kütüphanesinin açılışını yaparak kütüphaneyi ve sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya geldi. 

Editör: TE Bilisim